Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Για τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια

Στον αντιδραστικό ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και στη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτά, αναφέρεται ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας στους ΟΤΑ του ΠΑΜΕ, με αφορμή τις εκλογές που θα γίνουν γι' αυτά στις 11 Δεκέμβρη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως:

«Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν να κάνουν με τις υπηρεσιακές και εργασιακές αλλαγές των εργαζομένων. (...) Πρόκειται για μηχανισμό του κράτους που υλοποιεί τις κεντρικές αντιλαϊκές πολιτικές κάθε κυβέρνησης. (...) Δεν υπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων, όχι μόνο γιατί η πλειοψηφία τους είναι διορισμένη από την κυβέρνηση αλλά κυρίως γιατί το γενικότερο θεσμικό - νομικό - πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται είναι εκ βάθρων αντιλαϊκό, αντιδραστικό. (...) είναι χώρος ενσωμάτωσης κι όχι εκπροσώπησης των εργαζομένων, χώρος ρουσφετιού, εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων. Με τον «Καλλικράτη», με το νόμο 4072/2011 («νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων»), με το νόμο 4024/2011 («νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο»), έχουν αλλάξει προς το αντιδραστικότερο. Θεσμοθετούνται ως μοχλοί υλοποίησης της επιχειρηματικότητας και της ανταποδοτικότητας στην Τοπική Διοίκηση.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, που θα ξεδιπλωθεί διευρυμένα το κύμα των απολύσεων μέσω της εφεδρείας - διαθεσιμότητας, θα χρησιμοποιηθούν για τη βρώμικη δουλειά της «αξιολόγησης εργαζομένων» που θα ΑΝΟΙΓΟΥΝ το δρόμο της απόλυσης, θα γίνουν οι μηχανισμοί που θα επικυρώνουν τη σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα.

Τέλος, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι εργαλεία αναπαραγωγής του στρώματος της εργατικής αριστοκρατίας στον κλάδο και στο κίνημα των δημοσίων υπαλλήλων, εκκολαπτήριο στελεχών των αστικών κομμάτων, αλλά και της επερχόμενης κυβερνώσας αριστεράς για τη διαχείριση του συστήματος.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους μόνο μέσα από ένα μαζικό, ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ενα κίνημα λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης, κίνημα ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής των μονοπωλίων. Στις σημερινές συνθήκες, ο έλεγχος και η παρέμβαση των εργαζομένων στα κρατικά όργανα μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος, μέσω των εκπροσώπων τους από τα σωματεία.

Με αποφάσεις ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων, με μαζικές παραστάσεις και κινητοποιήσεις στα κατά τόπους Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν το δικαίωμα της ενημέρωσης για το τι συζητιέται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την κατάργηση του απόρρητου σ' αυτά. Να απαιτήσουν οι αιρετοί να υλοποιούν τις αποφάσεις των σωματείων τους, να λογοδοτούν και να απολογούνται σ' αυτά.

Καταψήφισε ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Είναι τα «πρώτα βιολιά» και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την προώθηση των αντιδραστικών - αντεργατικών αλλαγών. Οι αιρετοί τους αποδείχτηκαν «κρατικοί υπάλληλοι» και κατ' επάγγελμα διαφθορείς συνειδήσεων, αρχιμάστορες των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής και του ρουσφετιού. (...) Από κοντά και η ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΑΚΙΣ (Συσπειρώσεις), που μαζί με τα ψευδεπίγραφα ανεξάρτητα και αντιμνημονιακά σχήματα στηρίζουν τον αστικό θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ασκούν συνδιοίκηση και καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποτελούν «βάθρο υπεράσπισης των εργαζομένων».

Σε αυτό το πλαίσιο και με κριτήριο ψήφου ποιο κίνημα αποτρέπει τις αντεργατικές πολιτικές, τα ρουσφέτια, οργανώνει τον αγώνα και μπορεί να δώσει προοπτική σε αυτόν «για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του κι αφέντης στον πλούτο που παράγει», η Πανελλαδική Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους σε ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ