Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΗΕ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Αντιπαραθέσεις για τις αθωώσεις εγκληματιών

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Σε αντεγκλήσεις για τις πρόσφατες προκλητικές αθωώσεις δύο Κροατών ε.α. στρατηγών και ενός πρώην στελέχους του ΟΥΤΣΕΚΑ και πρώην πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) κατέληξε η χτεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών.

ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στο ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, απαιτώντας να γίνουν «σεβαστές» οι αποφάσεις του. Αμφίσημη ήταν η τοποθέτηση της εκπροσώπου της Γαλλίας που με αφορμή τις αντιδράσεις στις πρόσφατες αποφάσεις του δικαστηρίου υποστήριξε ότι «πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι η δικαιοσύνη θα διασφαλιστεί για όλα τα θύματα»...

Αντίθετα, ο πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, χαρακτήρισε την αθώωση των τριών «δυσφήμιση» του διεθνούς δικαίου «που δεν επιδεικνύει ούτε δικαιοσύνη, ούτε αποτελεσματικότητα».

Ο εκπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ κάλεσε το «ICTY» να είναι αμερόληπτο, υπονοώντας πως δεν είναι παρά όργανο των δυτικών δυνάμεων...

Απευθυνόμενος στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είπε ότι η διεθνής δικαιοσύνη πρέπει να εφαρμόζεται σε όλους και όχι επιλεκτικά, σημειώνοντας ότι το Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία δεν τιμώρησε κανέναν για τα εγκλήματα σε βάρος των Σέρβων στην Κροατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ