Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΕΕ
Συζητάει τις ανατροπές για την Κυριακή αργία

Το παραπλανητικό και γενικόλογο «Λέμε όχι στις 6 Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα», αφήνοντας ανοιχτό για πόσες Κυριακές ενδιαφέρεται, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δεν κρύβει τις προθέσεις της να βάλει πλάτες στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και μεγαλεμπόρων για ανατροπές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ενάντια στα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων στο εμπόριο. Η «θέση» που διακηρύσσει ότι: «λέμε ξεκάθαρα όχι στις 6 Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα και λέμε ναι στις 4 περιόδους εκπτώσεων» και «σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε τον κ. υφυπουργό να μας καλέσει επιτέλους σε έναν επίσημο και άμεσο διάλογο για το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς», καθιστά ολοφάνερο ότι η συνδικαλιστική πλειοψηφία είναι πρόθυμη να συναινέσει στις μεθοδεύσεις ανατροπών. Τέλος, όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων και δεύτερη Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη, επισημαίνει τάχα ότι το Βασιλικό Διάταγμα πρέπει να αντικατασταθεί από Προεδρικό Διάταγμα, αλλά κατά τα άλλα «επί της ουσίας, η ΕΣΕΕ θέλοντας να αποχαιρετίσει το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων των δημοσίων υπαλλήλων και προσπαθώντας να συμβάλλει στην ενίσχυση του εορταστικού κλίματος στις πόλεις της Ελλάδας, δεν έχει αντίρρηση να είναι ανοιχτά τα καταστήματα την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς».

Αντίθετη στην απόφαση της συγκυβέρνησης να επιβάλλει τη λειτουργία των καταστημάτων έξι Κυριακές το χρόνο «προσφέροντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βορά στις διαθέσεις των μεγάλων εμπορικών πάρκων» δηλώνει η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας. «Με την απόφασή της αυτή ουσιαστικά υπογράφει τη θανατική ποινή των μικρών καταστημάτων στις περιφερειακές συνοικίες της Αθήνας, επισπεύδει την εξόντωση των μικρών καταστημάτων του εμπορικού κέντρου και σφραγίζει την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων εμπόρων που θα ισοπεδωθούν οικονομικά, σωματικά και ψυχολογικά κάτω από το ασήκωτο βάρος του ανταγωνισμού», σημειώνει.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας και Νήσων καλεί την ΕΣΕΕ, άμεσα να καταγγείλει «την αυτοτελή ή υποκινούμενη μεθόδευση» της κυβέρνησης με σκοπό να λειτουργήσουν τα καταστήματα και δεύτερη Κυριακή, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Ακόμη, να καλέσει τους Εμπορικούς Συλλόγους, πανελλαδικά, να μην ανοίξουν άλλη Κυριακή, πλην αυτής στις 23 Δεκεμβρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ