Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ξεκινούν αύριο οι εκλογές

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Εκλογές θα γίνουν στο σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών - Γηροκομείων - Εργαστηρίων - Διαγνωστικών Κέντρων Αθήνας από την Κυριακή, 9 Δεκέμβρη έως και την Πέμπτη, 13 Δεκέμβρη.

Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο, όπου οι εργοδότες και στον ιδιωτικό τομέα Υγείας επωφελούνται τόσο από τα αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης, όσο και από την κλαδική ΣΣΕ που υπέγραψε εν κρυπτώ το καθαιρεμένο προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και επιτίθενται στους εργαζόμενους για να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται την τιμή της εργατικής δύναμης: Απολύουν, μειώνουν τους μισθούς, δεν πληρώνουν δεδουλευμένα μηνών και χρόνων, πιέζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, υποχρεώνουν τους εργαζομένους σε εκ περιτροπής εργασία και αυξάνουν την εντατικοποίηση της δουλειάς.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους εργαζόμενους να μη μείνει κανείς μόνος του, να ενισχύσουν την αγωνιστική και ταξική κατεύθυνση του κλαδικού σωματείου της Αθήνας, ώστε να γίνει πόλος συσπείρωσης όλων των εργαζομένων της Ιδιωτικής Υγείας, να ενισχυθεί η συμμαχία με τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας, τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και αναβαθμισμένη Υγεία, για να γίνουν και οι επιχειρήσεις της Υγείας λαϊκή περιουσία. Παράλληλα, διεκδικεί υπογραφή ΣΣΕ για τον κλάδο, χωρίς περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα και να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας.

Οι εκλογές θα γίνουν τις εξής μέρες και ώρες: Κυριακή 10 π.μ. - 2 μ.μ., Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη 12 - 8 μ.μ. και Πέμπτη 12 - 4 μ.μ. Οι εργαζόμενοι να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο ασθενείας ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ