Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΑ
Απεργία χτες για μόνιμη και σταθερή εργασία

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Απεργία και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι του Ιδρύματος αντιδρώντας στη δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει παράνομη την πρόσληψή 500 συναδέλφων τους. Παράλληλα, συνεχίστηκε για τέταρτη μέρα η κατάληψη των γραφείων. Είναι εργαζόμενοι επιτυχόντες σε διαγωνισμό που ΑΣΕΠ για την ΑΤΕ αλλά τελικά μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ. Επιπλέον, υπάρχουν ακόμα 900 επιτυχόντες σε προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το ΙΚΑ, που δεν έχουν ακόμα προσληφθεί.

Από την αρχή της κινητοποίησης στο πλάι των απεργών βρέθηκε -όπως και τις προηγούμενες μέρες- ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης. Ακόμα, το «παρών» έδωσαν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ από συνδικάτα άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

Ακολούθησε πορεία στην οποία συμμετείχαν και απεργοί από την Αιτωλοακαρνανία. Οι απεργοί από τα γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου πορεύτηκαν τη Σταδίου όπου κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο υπουργείο Εργασίας και ζήτησαν να συναντηθούν με τον υπουργό την επόμενη Δευτέρα. Συνέχισαν την πορεία τους μέχρι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου συνδικαλιστική αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπουργό Δ. Μανιτάκη. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός αρνήθηκε να παραβρεθούν στη συνάντηση οι βουλευτές που ήταν στην κινητοποίηση (κατά τη διάρκειά της πήγαν και βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ) γεγονός που κατήγγειλε ο Χρ. Κατσώτης. Μετά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία μετέφερε τη θέση του υπουργού ότι θεωρεί δίκαιο το αίτημα να μη γίνουν απολύσεις και πως γίνονται έντονες διεργασίες με τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας για μια νομική λύση που δε θα δημιουργεί πρόβλημα στο μέλλον.

Μετά τη συνάντηση θα γινόταν συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μαζί με το Συντονιστικό των εργαζομένων για να αποφασιστεί η περαιτέρω δράση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ