Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Σήμερα η απεργιακή συγκέντρωση

Στις 11 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας

Απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει σήμερα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με σωματεία δήμων στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας του κλάδου με αιχμή το ζήτημα των απολύσεων. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα του Συνδικάτου επισημαίνεται ότι οι απολύσεις «είναι μέρος των συνολικότερων μέτρων και αναδιαρθρώσεων που αφορούν στην υποχρηματοδότηση των δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις και στοχεύουν σε ένα αποτελεσματικότερο κράτος στην υπηρεσία του κεφαλαίου». Απέναντι στο σύνολο αυτής της πολιτικής το Συνδικάτο καλεί σε συνέχιση του αγώνα «με μαζική συμμετοχή, με περιεχόμενο - πλαίσιο πάλης, με κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τα λαϊκά στρώματα της γειτονιάς, ενάντια στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων υπηρεσιών, το χαράτσωμα του λαού».

Χτες, πρώτη μέρα της απεργίας, οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστάτησαν στην πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων στους δήμους (Αγίους Αναργύρους, Ηλιούπολη, Σωματείο Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και αλλού), θέτοντας το παραπάνω πλαίσιο.

Επίσης, χτες το πρωί συνδικαλιστές του κλάδου προσπάθησαν να εμποδίσουν συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων σε ξενοδοχείο στη Λ. Κηφισίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καθαριότητα, δηλαδή οι τρόποι εμπλοκής και ανάπτυξης κερδοφόρας δράσης των επιχειρηματιών. Την πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης έσπευσαν να προστατεύσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, αποτρέποντας τον αποκλεισμό του ξενοδοχείου.

Το Σάββατο και Κυριακή οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με αποχή από κάθε εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ