Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΑΝΘΗ
Σήμερα η δίκη του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, δικάζεται σήμερα Παρασκευή, ο Γ. Πυργελής, στέλεχος του ΠΑΜΕ, που κατηγορείται για «παράνομη βία», επειδή συμμετείχε στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο «Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ» που έγινε στις 15 Δεκέμβρη του 2010.

Τη συμπαράστασή τους στον διωκόμενο συνδικαλιστή εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της Ξάνθης, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που οργάνωσε χτες το απόγευμα η Τοπική Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ. Διαδήλωσαν ότι οι απεργιακοί αγώνες ενάντια στα αντεργατικά μέτρα των αστικών κυβερνήσεων, που μετατρέπουν σε κόλαση τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας, δεν ποινικοποιούνται.

Την αλληλεγγύη του στον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων - εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης. «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα στελέχη του δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν, να κάνουν πίσω μπροστά στην επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας.

Ο Γ. Πυργελής έκανε το ταξικό του καθήκον, έκανε πράξη την υποχρέωση που έχει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων μαζί με δεκάδες άλλους εργαζόμενους», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ