Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΑΕΔ

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία ανέργων

MotionTeam

Μαχητική και μαζική συγκέντρωση και πορεία με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, καθώς και των αυτοαπασχολούμενων, που επίσης δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, πραγματοποίησαν, χτες, στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες άνεργοι μαζί με τα κλαδικά Σωματεία τους.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και ολοκληρώθηκε με δίωρη κατάληψη του γραφείου του διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ, καθώς, επί δύο ώρες, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Η. Κικίλιας, αρνούνταν να συνομιλήσει, ακόμα και τηλεφωνικά, με εκπρόσωπό τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν άνεργοι οικοδόμοι από τη Θεσσαλονίκη, τη Νέα Μάδυτο, το Σταυρό και τη Νάουσα, εποχικά εργαζόμενοι και άνεργοι από τον κλάδο του ξύλου (ξυλουργοί - κιβωτοποιοί) και από τα διαλογητήρια της Νάουσας, εργαζόμενοι σε επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις, απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί που η κυβέρνηση τους κόβει την εισοδηματική ενίσχυση που κέρδισαν μετά από πολύμηνους αγώνες και τους οδηγεί βίαια στην εξαθλίωση.

Συμμετείχαν, επίσης, εργαζόμενοι της Χημικής Βιομηχανίας από την επιχείρηση «Μπαλής» που διεκδικούν συνέχιση του επιδόματος επίσχεσης, καθώς ένα χρόνο τώρα είναι όμηροι της εργοδοσίας και άνεργοι αλλά χωρίς να έχουν απολυθεί.

Μαχητικό και μαζικό «παρών» έδωσαν και οι εργαζόμενες της εμπορικής επιχείρησης «ΦΩΚΑΣ» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα 4 μηνών και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Στο πλευρό των οικοδόμων διαδήλωσαν και οι αυτοαπασχολούμενοι τεχνικοί, ως τμήμα κι αυτοί των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θωμάς Καρατσώλης, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Κατήγγειλε την τρικομματική κυβέρνηση που με τα μέτρα της καταργεί το δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας για χιλιάδες εποχιακά εργαζόμενους, στέλνει στην εξαθλίωση τους απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς που δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω ηλικίας αν και έχουν συμπληρώσει 10.000 και 11.000 ένσημα.

Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το κάτω οι φόροι και τα μέτρα που πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια είναι η δική μας απάντηση σε αυτά που ετοιμάζουν. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ οργανώνουμε τη συμμαχία μας για αντίσταση και ανατροπή. Οπλιζόμαστε με υπομονή, επιμονή και σταθερότητα, δίνουμε το χέρι σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο που θέλει να σταθεί όρθιος απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Με τη λήξη της κινητοποίησης, ανακοινώθηκε η συνέχιση του αγώνα με νέα συγκέντρωση την επόμενη Πέμπτη, 20 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί έξω από τον ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ