Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ COCA - COLA 3E
Αντιδρούν στις «οικειοθελείς αποχωρήσεις»

Με στάσεις εργασίας, που θα γίνουν σήμερα, αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της «Coca - Cola 3E», σε Αθήνα, Πάτρα και Αίγιο, στο πρόγραμμα ...«οικειοθελών αποχωρήσεων», δηλαδή απολύσεων, που έχει θέσει σε εφαρμογή η εργοδοσία.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, έχουν γίνει περισσότερες από 300 απολύσεις με τη μορφή των «οικειοθελών». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ότι τον περασμένο Νοέμβρη στο εργοστάσιο της Αθήνας έγιναν 30 τέτοιες απολύσεις. Συνολικά, τα δύο τελευταία χρόνια, το προσωπικό του εργοστασίου έχει συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 1.000 εργαζόμενους.

Επιπρόσθετα, η εργοδοσία εκβιάζει τους εργαζόμενους πως αν δεν αποδεχθούν την «οικειοθελή αποχώρηση» τότε θα προχωρήσει στην απόλυσή τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη, στο εργοστάσιο της Πάτρας, η εργοδοσία απέλυσε εργαζόμενο - ο οποίος απουσίαζε με αναρρωτική άδεια - θυροκολλώντας την απόλυση μέσω κλητήρα στην είσοδο του σπιτιού του.

Σε αυτό το πλαίσιο οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Αθήνα προχωρούν σε δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια (12 - 2 μ.μ., 8 - 10 μ.μ. και 4 - 6 π.μ.), στην Πάτρα σε τετράωρες στάσεις (8 π.μ. - 12 μ. και 6 - 10 μ.μ.), ενώ στο Αίγιο σε τρίωρη (11 π.μ. - 2 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ