Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε φορείς του Δημοσίου

Μία ακόμα μέρα κινητοποιήσεων ήταν και η χτεσινή εργαζομένων σε διάφορες υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου ενάντια στην πολιτική που φέρνει χιλιάδες απολύσεις συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Χτες απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής συνεχίζοντας τις αγωνιστικές δράσεις που ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα με απόφαση της γενικής συνέλευσής τους. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας (κοντά στους στύλους του Ολυμπίου Δίος) και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου η πολιτική ηγεσία για άλλη μια φορά αρνήθηκε να συναντηθεί με εργαζόμενους, όπως συστηματικά κάνει τον τελευταίο καιρό. Επίσης, ένα κομμάτι των απεργών έκανε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα της διαθεσιμότητας. Αφορμή η προγραμματισμένη συζήτηση για το νέο Οργανόγραμμα της Περιφέρειας το οποίο, όπως κατήγγειλαν, οδηγεί σε μείωση των οργανικών μονάδων και σε νέες απολύσεις. Σήμερα οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια συμμετέχουν στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και αύριο θα κάνουν νέα γενική συνέλευση για την εκτίμηση της κατάστασης και την παραπέρα πορεία του αγώνα.

Τα αιτήματα που προβάλλουν είναι: Ενάντια, στις απολύσεις, απ' όπου κι αν προέρχονται (διαθεσιμότητες, νέους οργανισμούς, αξιολόγηση κλπ). Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την επιχειρηματική δράση των ΟΤΑ (ΣΔΙΤ, παραχωρήσεις αρμοδιοτήτων κλπ). Δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για όλους (Υγεία, Παιδεία κλπ). Ενάντια στα χαράτσια και τη φορολογική επιδρομή στα ελάχιστα εισοδήματα που διαθέτουν οι εργαζόμενοι».

Απεργία έκαναν χτες και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο της οποίας προχώρησαν σε κατάληψη της υπηρεσίας Μητρώων ναυτεργατών αντιδρώντας στις 24 διαθεσιμότητες - που προωθούνται σε βάρος τους. Κατάληψη και απεργία έχει αποφασιστεί και σήμερα. Την αποψίλωση των υπηρεσιών μέσω των διαθεσιμοτήτων υπογραμμίζει το στοιχείο ότι στην υπηρεσία Μητρώων από τους δέκα υπαλλήλους οι εννέα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα! Επίσης οι διαθεσιμότητες αφορούν και τους υπαλλήλους της Εστίας Ναυτικών για την οποία οι ναυτεργάτες διεκδικούν να ενισχυθεί με πρόσθετους πόρους προκειμένου οι εγκαταστάσεις της να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των ανέργων όπως είναι η σίτιση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εβγαλαν «παράνομη» την απεργία των διοικητικών (2013-11-09 00:00:00.0)
Αδυνατούν να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια (2013-09-21 00:00:00.0)
«Δεν περισσεύει κανείς στον Πολιτισμό» (2013-09-13 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη διαθεσιμότητα (2013-08-17 00:00:00.0)
Γενικεύονται οι διαθεσιμότητες στα ΑΕΙ (2012-12-13 00:00:00.0)
Στάση εργασίας αύριο στο Δημόσιο (2012-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ