Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ»
Προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας

Την Πέμπτη 11.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ (τυπογραφείο) μεθαύριο Πέμπτη από τις 11.30 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ. Η διοίκηση της εταιρείας προχωρά στην κατάργηση του επιδόματος γάμου σε όλους τους εργαζόμενους, επικαλούμενη οικονομικές δυσκολίες.

Η Εργοστασιακή Επιτροπή της ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ, με ανακοίνωσή της τονίζει: «Θεωρούμε αυτή τη στάση της εργοδοσίας εντελώς προκλητική, γιατί δε φτάνει που εδώ και 3 μήνες μας έχει και ζούμε με έναντι, την ίδια στιγμή οι οικογένειες των εργαζομένων βιώνουν τις συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης με εφορίες, χαράτσια κ.λπ. Η κίνηση αυτή της εταιρείας δε μας ξαφνιάζει γιατί έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας που έκανε και το προηγούμενο διάστημα για να μειώσει τους μισθούς μας. Η προσπάθεια αυτή απέτυχε γιατί βρήκε απέναντί της τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων που μαζί με την επιτροπή και το σωματείο οργανωμένα το απέτρεψαν.

Συνάδελφοι, έχουμε πείρα, γνωρίζουμε πως οι ορέξεις της εργοδοσίας δε θα περιοριστούν μόνο σε αυτό. Ηδη προχώρησαν στην απόλυση συναδέλφου συμβασιούχου από το εργοστάσιο την οποία καταγγέλλουμε και ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψή του με πλήρη δικαιώματα. Επίσης, ζητούμε τη μονιμοποίησή και των υπόλοιπων συμβασιούχων με τους όρους που προβλέπει η σύμβαση των λιθογράφων.

Ζητάμε άμεσα:

  • Να παρθεί πίσω το μέτρο της κατάργησης του επιδόματος γάμου.
  • Να εξοφληθούν τώρα μισθοί και υπερωρίες».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Εργοστασιακή Επιτροπή της εταιρείας ΒΛΑΧΟΣ (βαθυτυπείο) εκφράζει τη συμπαράστασή της και αμέσως μετά τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι του εργοστασίου θα βρεθούν στις πύλες της ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ