Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Καλεί σε τρίωρη στάση εργασίας για την Υγεία

Η παγκεφαλληνιακή συγκέντρωση είναι στις 11.30 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο

Σε τρίωρη στάση εργασίας καλεί το λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης το Εργατικό Κέντρο της περιοχής, η τοπική ΕΛΜΕ και η Λαϊκή Επιτροπή Παλική, σήμερα Τρίτη, από τις 11 π.μ. - 2 μ.μ. και στην παγκεφαλληνιακή συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αναφορικά με τις παροχές Υγείας, καθώς και την επικείμενη συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου με αυτό του Αργοστολίου, η οποία θα επιτείνει ακόμη περισσότερο την ήδη τραγική κατάσταση.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Στους χώρους της Υγείας - Πρόνοιας ήδη ζούσαμε τραγική στάση παροχών και στο Νομό μας. Υποβαθμισμένα Νοσοκομεία, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, απλήρωτοι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία, κέντρα υγείας που δεν ήταν σε θέση να παρέχουν ούτε τα βασικά. Και ενώ σε συνθήκες κρίσης οι λαϊκές ανάγκες για δημόσιες, δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνουν, η συγκυβέρνηση ανακοινώνει τη συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου με αυτό του Αργοστολίου.

Παλεύουμε για πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστρέψει το κράτος στα νοσοκομεία, προνοιακά ιδρύματα, ασφαλιστικά ταμεία όσα χρήματα χάθηκαν με το κούρεμα. Να μη συγχωνευτεί - κλείσει καμία κλινική, τμήμα, ΚΥ, δημόσιο νοσοκομείο ή του ΙΚΑ.

Να καλυφθούν όλες οι απώλειες στους μισθούς των υγειονομικών. Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα. Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί, οι εργαζόμενοι στους εργολάβους και τις ΜΚΟ. Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ