Τρίτη 8 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Καταγγέλλει τις αντεργατικές ρυθμίσεις στον κλάδο

Την ένταση της εργοδοτικής επιθετικότητας στον κλάδο από τις μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις σε ΑΓΝΟ και ΜΕΒΓΑΛ.

Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «τις αντεργατικές ρυθμίσεις που προωθούνται στον κλάδο μας από πολυεθνικούς ομίλους όπως οι όμιλοι 3Ε, PEPSICO, Σαράντης και Φιλίππου. Οι αλλαγές αυτές αφορούν μειώσεις μισθών, εφαρμογή 4ήμερου στον όμιλο Φιλίππου στο Αμύνταιο, 511 ευρώ σε ΕΒΓΑ, εθελούσιες εξόδους σε 3Ε, PEPSICO». Και σημειώνει: «Τις προηγούμενες μέρες ο όμιλος του Κολιού στην ΑΓΝΟ ζητά την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 99 παρόλο που χρωστά 2-3 μισθούς με στόχο να αφήσει παραγωγούς - όπου και εκεί χρωστά - και εργάτες απλήρωτους ώστε να βγει από την κρίση κερδισμένος. Τα ίδια πράγματα συμβαίνουν και στη ΜΕΒΓΑΛ όπου οι εργαζόμενοι είναι και εκεί 2 μήνες απλήρωτοι».

Και τονίζει: «Στόχος τους είναι ένας: Να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης σε μας τους εργαζόμενους και παραπέρα η ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κερδών, τσακίζοντας τις τιμές στους παραγωγούς, μειώνοντας τους μισθούς στους εργάτες, τροφοδοτώντας την αγορά με αυξημένες τιμές και πολλές φορές με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας. Θέλουν τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας χωρίς εργασιακά δικαιώματα χωρίς ασφάλεια, υγεία, άδειες. Τους θέλουν ομήρους στις ορέξεις τους.

Απέναντι σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση πρέπει να αντιτάξουμε τη συσπείρωση και την ενότητα του κλάδου. Η κοινή δράση και αγώνας της ομοσπονδίας με τα συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους είναι το δικό μας όπλο. Η δημιουργία παραμάγαζων, διασπαστικών ομοσπονδιών που οραματίζονται ορισμένοι είναι βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας, ευνοεί τα αντεργατικά σχέδια. Είναι χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά, τις οικογένειές μας να παλέψουμε σε ένα μέτωπο παραγωγοί - εργάτες - καταναλωτές, όλος ο λαός της χώρας μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονισμός και συμμαχία απέναντι στα μονοπώλια(2013-11-24 00:00:00.0)
Στη μάχη για την υπογραφή της σύμβασης(2013-04-10 00:00:00.0)
Καλούν σε αγώνα τους εργάτες όλου του ομίλου(2013-03-09 00:00:00.0)
Καλούν σε αγώνα τους εργάτες όλου του ομίλου(2013-03-09 00:00:00.0)
Οι μεγάλοι "καταπίνουν" τους μικρούς(1999-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ