Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ FINTEXPORT
Κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη στις 11 π.μ. οι εργαζόμενοι της FINTEXPORT (κατασκευάζει μάλλινες μοκέτες), απαιτώντας την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να ανταποκριθούν στις απολύτως άμεσες υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, και ενώ το υπουργείο δίνει ζεστό χρήμα στους εργοδότες, μέχρι τώρα - και παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των εργαζομένων - δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στους απλήρωτους εργάτες της FINTEXPORT, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε απελπιστική κατάσταση.

Η εργοδοσία οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα 13 μηνών, ενώ το εργοστάσιο δε λειτουργεί από τον Ιούλη του 2012 με ευθύνη της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι από τις 16 Νοέμβρη προχώρησαν σε κατάληψη του εργοστασίου και διεκδικούν: Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου με όλα τα δικαιώματά τους κατοχυρωμένα, με 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο και προσλήψεις εργαζομένων για να λειτουργεί κανονικά το εργοστάσιο. Την ίδια στιγμή οι μηχανές του εργοστασίου «βουλιάζουν» στο σκοτάδι, αφού στο εργοστάσιο έχει κοπεί και το ρεύμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι συντονίζουν και δυναμώνουν τον αγώνα τους και το Σάββατο 12 Γενάρη, προχωρούν σε Γενική Συνέλευση για να εξετάσουν τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης. Στο μεταξύ, όλο το προηγούμενο διάστημα έχει εκφραστεί μια πολύπλευρη αλληλεγγύη από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, τις Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής αλλά και συνδικάτα και φορείς που συσπειρώνονται στις ταξικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ