Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ανταλλαγή πυρών στο Κασμίρ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, στη μεθοριακή γραμμή της διαφιλονικούμενης περιοχής του Κασμίρ. Χτες, σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, δύο Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από ανταλλαγή πυρών, στη Γραμμή Ελέγχου, ενώ σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του ινδικού στρατού ανέφερε ότι εντοπίστηκαν ύποπτες κινήσεις εντός του ινδικού Κασμίρ. Οπως υποστηρίζει ο ινδικός στρατός, οι άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών, με αποτέλεσμα δύο να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα ένας να τραυματιστεί, υπονοώντας ότι οι εισβολείς ανήκαν στις πακιστανικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή το Πακιστάν αρνήθηκε ότι επιτέθηκε σε ινδικές δυνάμεις στα σύνορα των δύο χωρών, ενώ η Ινδία χαρακτηρίζει τα γεγονότα ως «σημαντική κλιμάκωση των παραβιάσεων της εκεχειρίας από το Πακιστάν». Το Πακιστάν θεωρείται υπεύθυνο για την ανταλλαγή πυρών της Τρίτης και από το ινδικό υπουργείο Αμυνας, που καταδίκασε το επεισόδιο, χαρακτηρίζοντάς το «προκλητική χειρονομία».

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών, στην περιοχή του Κασμίρ, δείχνει να αναζωπυρώνεται, μετά τα επεισόδια μεταξύ ενόπλων που ξεκίνησαν από την περασμένη Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ