Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΓΚΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΓΚΟΣ
φωτό

Την Κυριακή 20 Γενάρη 2013 και ώρα 9.30 π.μ., στον Αγιο Δημήτρη του Ασπρόπυργου, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΣΙΓΚΟΥ.

Ο Βαγγέλης Τσίγκος γεννήθηκε στον Ασπρόπυργο, το 1932, από μια οικογένεια που αγωνίστηκε και έδωσε θύματα για τον απελευθερωτικό αγώνα και τα ιδανικά του Σοσιαλισμού. Σαν παιδί έζησε τους διωγμούς από τους ντόπιους φασίστες γερμανοτσολιάδες. Εφηβος οργανώθηκε στην ΕΔΑ. Το 1967 πιάστηκε από τη χούντα και εξορίστηκε στα Γιούρα και στη Λέρο. Στη μεταπολίτευση συμμετείχε ενεργά στους συνδικαλιστικούς και λαϊκούς αγώνες της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ. Ο Βαγγέλης ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε αγωνιστής, αμετακίνητος ιδεολογικά, πιστός στα ιδανικά του Μαρξισμού - Λενινισμού.

Στη μνήμη του, η σύντροφός του στη ζωή, Τασία Παπαδημητρίου, προσφέρει οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Θριασίου.

***

φωτο

Την Κυριακή 20 Γενάρη και ώρα 08.30, στην Αγία Παρασκευή στα Μέγαρα, θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο του κομμουνιστή καθηγητή ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ, που μας «έφυγε», ξαφνικά, στις 22 Γενάρη 2012, προδομένος από την καρδιά του.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1941 μέσα στην κατοχή σε οικογένεια κομμουνιστών αντιστασιακών. Σε ηλικία 3 ετών τραυματίστηκε από Γερμανό στρατιώτη σε συγκέντρωση άμαχου πληθυσμού με συνέπεια τη βαριά αναπηρία στο πόδι γεγονός που τον ατσάλωσε ως μαχητή ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση. Για πάνω από 50 χρόνια ήταν μπροστάρης σε όλους τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στέλεχος και μέλος του ΚΚΕ στην Οργάνωση Αττικής. Σε όλη του τη ζωή, η πίστη του στην εργατική τάξη και το Κόμμα της ήταν ακλόνητη.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 130 ευρώ μέσω της ΚΟ Μεγάρων.


ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ