Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΥΓΕΙΑ
Αντιδημοκρατική συμπεριφορά στην ΠΟΕΔΗΝ

Δεν επιτράπηκε σε στελέχη της ΕΣΑΚ να εκθέσουν σε σύσκεψη σωματείων τις απόψεις τους και τις εκτιμήσεις τους

Αντιδημοκρατικούς αποκλεισμούς σε βάρος της συνδικαλιστικής δραστηριότητάς τους από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Στ. Κουτσιουμπέλη καταγγέλλουν τα εκλεγμένα στη διοίκηση της ομοσπονδίας στελέχη της ΕΣΑΚ Υγειονομικών.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Υγειονομικών, ο Σ. Κουτσιουμπέλης αρνήθηκε χτες στην αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Λέττα Μεθωνιού να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρακολουθήσει προγραμματισμένη σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της σύσκεψης είναι η εκτίμηση των τελευταίων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα νοσοκομεία και το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα.

Την ίδια αντιδημοκρατική συμπεριφορά έδειξε η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, με τη συναίνεση των άλλων παρατάξεων (ΔΑΚΕ, Υγειονομική Πρωτοβουλία) και κατά τη διάρκεια αντίστοιχης σύσκεψης των σωματείων Αθήνας - Πειραιά την προηγούμενη Παρασκευή 23.3.2001, όπου δεν επιτράπηκε στα στελέχη της ΕΣΑΚ να μεταφέρουν στα σωματεία τις εκτιμήσεις και αγωνιστικές προτάσεις της παράταξης που μειοψήφησαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (9.3.2001).

«Η ευρύτερη απήχηση των θέσεων της ΕΣΑΚ και οι προτάσεις της για την κοινωνική ασφάλιση, στους εργαζομένους, φαίνεται ότι ανησυχεί τόσο τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που τους κάνει να χάνουν την ψυχραιμία τους και να συμπεριφέρονται λες και είναι η ομοσπονδία τσιφλίκι τους», τονίζει η ΕΣΑΚ.

«Ο κατήφορος, συνεχίζει, του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχει τέλος. Από την υπονόμευση των τελευταίων αγώνων και το ξεπούλημά τους έναντι πινακίου φακής, επιχειρεί τώρα την οριστικού τύπου απαγόρευση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των ταξικών δυνάμεων».

Η ΕΣΑΚ Υγειονομικών καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμική απάντηση στον αυταρχικό κατήφορο χτίζοντας παντού τα δικά τους όργανα πάλης, συγκροτώντας επιτροπές αγώνα ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών της στηριγμάτων, να κατεδαφιστούν οι κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις του λαού, σε όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ασφάλισης - Υγείας.

Τέλος, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ Υγειονομικών στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, ζητούν την έκτακτη σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπής προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ