Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Κάλεσμα για «γενικό ξεσηκωμό»

Συγκέντρωση στις 4 του Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή για την Κοινωνική Ασφάλιση

«Σας καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό. Εμπρός να σηκώσουμε αγωνιστικό τείχος. Η κοινωνική ασφάλισή μας δεν παζαρεύεται». Με τα συνθήματα αυτά απευθύνει πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Λέσβου η 17μελής Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής για την Κοινωνική Ασφάλιση και τους καλεί να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στις 4 του Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης στις 7 το απόγευμα.

Η 17μελής Γραμματεία αποτελεί διεύρυνση της Οργανωτικής Επιτροπής - με φορείς του νησιού - που είχε συσταθεί από σωματεία και συνδικαλιστές-μέλη του ΕΚ Μυτιλήνης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επικείμενες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση. Τα 17 μέλη που συμμετέχουν στη Γραμματεία είναι: Δ. Σιαμέτης, Π. Τσαΐρης, Γ. Παράσχου, Δ. Παπαχρυσός, Μ. Τσελεπίδης, Π. Ζαχαριάδης. Κ. Καπηλάρης, Γ. Πατσέλλης, Γ. Δαβλιάκος, Β. Βομβά, Ν. Μπουλμπούλης, Β. Τρίχωνας, Ε. Τζίμης, Ν. Αγαπητός, Π. Σταμάτης, Χ. Πετρίδου και Π. Βογιατζής.

Σε ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε η Γραμματεία ενόψει και της συγκέντρωσης επισημαίνει: «Οσο καθόμαστε με "φυσική" αδιαφορία τόσο θα πληθαίνουν οι αντεργατικές ρυθμίσεις και νόμοι. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν μπορούμε αποκομμένα ο καθένας κλάδος να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια γενικευμένη επίθεση και γι' αυτό σας καλούμε σε κοινή συστράτευση, σε κοινό αγώνα». Και συμπληρώνει: «Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι ό,τι πιο ιερό έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Χρειάστηκαν αιματηροί αγώνες για την καθιέρωσή της στις αρχές του περασμένου αιώνα».

Αναφερόμενη σε διάφορα σενάρια για αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση σημειώνει ότι «κινούνται στην κατεύθυνση της ανατροπής, όπως ακριβώς θέλουν τα διεθνή επιτελεία των Βρυξελλών. Η κυβέρνηση, πιστή στην κατεύθυνση αυτή, πέρασε τα πιο αντεργατικά μέτρα της τελευταίας 25ετίας όχι μόνο για τα ασφαλιστικά αλλά και τα εργασιακά. Η κατεύθυνσή τους είναι: Να μας κάνουν να δεχτούμε μοιρολατρικά αυτές τις ανατροπές. Κρύβουν τη βαθύτερη ουσία και τα κίνητρα αυτών των αντεργατικών αλλαγών, που είναι το κυνηγητό των κερδών. Στο λεξιλόγιό τους υπάρχουν μόνο η "ανταγωνιστικότητα" και η "βιωσιμότητα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ