Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν έχουμε θέση σ' έναν τέτοιο μηχανισμό

Δήλωση του Γιώργου Μαυρίκου για το προεδρείο της ΕΕ της ΓΣΕΕ

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την εκλογή του προεδρείου, ο επικεφαλής της ΔΑΣ Γιώργος Μαυρίκος κατέθεσε την παρακάτω δήλωση:

«Τα τρία χρόνια που πέρασαν η ΔΑΣ αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο προεδρείο της ΓΣΕΕ επειδή δεν ήθελε να νομιμοποιήσει τη γραμμή υποταγής του κινήματος που ακολουθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Στα χρόνια αυτά, τα στελέχη της ΔΑΣ πρωτοστατήσαμε στη συγκρότηση του ΠΑΜΕ, που με τις θέσεις και κυρίως με δράση του αποτελεί την ελπίδα για τα λαϊκά στρώματα και το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Το 30ό Συνέδριο της ΓΣΕΕ ήρθε με τις διαδικασίες και τις αποφάσεις του να επιβεβαιώσει ότι οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ έχουν μετατρέψει τη ΓΣΕΕ σε μηχανισμό εφαρμογής αντεργατικών πολιτικών.

Στο μηχανισμό αυτό εμείς ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε να συμμετέχουμε. Ετσι σταθεροί στις απόψεις μας, αφήνουμε τις ηγεσίες των τριών παρατάξεων να διανείμουν τις καρέκλες και τα οφίτσια του προεδρείου κι ό,τι αυτά συνεπάγονται. Τη θέση του Γενικού Γραμματέα που μας αναλογεί σας τη διαθέτουμε, ώστε να την απονείμετε ως έπαθλο στον πρώτο τη τάξει συνέταιρο και συμπαίχτη σας.

Η ΔΑΣ, με την απλή αναλογική, θα πάρει τις θέσεις που της αναλογούν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και συνεχίζοντας την ταξική πορεία θα εντείνει τη δράση της για τα συμφέροντα της Εργατικής Τάξης κι όλων των λαϊκών στρωμάτων με πρώτης προτεραιότητας ζήτημα την Κοινωνική Ασφάλιση.

Οι τρεις συνέταιροι στους θώκους της ΓΣΕΕ θα αισθανθούν και αυτοί, όπως θα αισθανθούν Κυβέρνηση και ΣΕΒ, τη συνεπή πάλη του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρώτος μεγάλος σταθμός η Εργατική Πρωτομαγιά 2001».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ