Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Σε θέση μάχης τα ταξικά συνδικάτα

Πρώτη απεργιακή βολή στην κυβερνητική αντιασφαλιστική πολιτική από τους οικοδόμους στις 5 του Απρίλη. Σε συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος, το απόγευμα της ίδιας μέρας καλεί το ΠΑΜΕ

Εκείνοι που επέβαλαν το θεσμό της Κοινωνικής Ασφάλισης, με τους αγώνες τους και το όραμά τους για μια καλύτερη κοινωνία, καλούνται και σήμερα, μαζί με όλο το λαό να την υπερασπιστούν και να την κάνουν καλύτερη, κόντρα στα σχέδια του κεφαλαίου για την ουσιαστική κατάργησή της. Σε όλη τη χώρα, η εργατική τάξη, αλλά και οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι αγρότες, οι νέοι, δραστηριοποιούνται μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα και ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη, ενόψει της τελικής εφόδου που προετοιμάζει η κυβέρνηση κατά του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στις 5 του Απρίλη, οι οικοδόμοι προχωρούν σε πανελλαδική 24ωρη απεργία, κάνοντας πράξη την αντίθεσή τους στα αντιασφαλιστικά σχέδια. Την ίδια μέρα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο διοργανώνει ένα μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος, στις 6 το απόγευμα.

Πολλά ακόμη εργατικά συνδικάτα προετοιμάζονται για να ορθώσουν αγωνιστικό τείχος στις αντιασφαλιστικές ανατροπές, απορρίπτοντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την ανάλογη πολιτική της κυβέρνησης, τη λογική του «κοινωνικού διαλόγου» της απάτης, που στηρίζεται και στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ και που στόχο έχει να κατασιγάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και να νομιμοποιήσει τις κυβερνητικές επιλογές. Ταυτόχρονα, σε πολλές περιοχές της χώρας, οι Επιτροπές Αγώνα και οι Συντονιστικές Επιτροπές Σωματείων και Συνδικαλιστών βρίσκονται σε εγρήγορση για την πραγματοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ή τη συμμετοχή τους σε αυτές που θα γίνουν.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στηρίζει την απεργία των οικοδόμων και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να ενισχύσουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Στην απεργιακή της προκήρυξη, η Ομοσπονδία Οικοδόμων τονίζει ότι η απεργία του κλάδου στις 5 του Απρίλη μπορεί και πρέπει να πυροδοτήσει σκληρές μάχες, για να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν την Κοινωνική Ασφάλιση σε λείψανα. «Ο,τι κερδίσαμε μέχρι σήμερα - σημειώνεται - ήταν αποτέλεσμα του αγώνα. Ο,τι θα κρατήσουμε, θα είναι αποτέλεσμα της ενότητας και της δυναμικής του αγώνα».

Με την 24ωρη απεργία τους οι οικοδόμοι απαιτούν: Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική και υποχρεωτική. Μείωση των εισφορών των εργαζομένων και ανάληψη των οικονομικών βαρών από κράτος και εργοδότες. Κατάργηση των εισφοροαπαλλαγών, της εισφοροδιαφυγής και είσπραξη των καθυστερούμενων οφειλών και των κλεμμένων αποθεματικών του ΙΚΑ. Αύξηση των συντάξεων, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων. Νομοθέτηση του 35ωρου, με κατοχυρωμένο 7ωρο, πενθήμερο και ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια. Την ικανοποίηση των ασφαλιστικών κλαδικών αιτημάτων.

  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας - Παράρτημα Κυψέλης - Πατησίων, καλεί τη Δευτέρα 2 του Απρίλη, στα γραφεία του, 6.30 μ.μ., σε πλατιά, ανοιχτή σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ