Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Μουσικές «αποδράσεις»

Ο Μ. Ρασούλης στο «Μετρό»
Ο Μ. Ρασούλης στο «Μετρό»
Στο «Μετρό» (Γκύζη 47 και Κάλβου 83) εμφανίζεται από χτες μέχρι και την Κυριακή (10.30μμ) ο Μανώλης Ρασούλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από τη μακρόχρονη πορεία του, αλλά και πολλά από το νέο προσωπικό δίσκο της κόρης του, Ναταλί, που θα παρουσιάσει συνοδευόμενος από τους Γιώργο Λίζο και Κατερίνα Σιάπαντα (τραγούδι).

  • «Ωδές του Φεγγαριού», είναι ο τίτλος του ρεσιτάλ, που πραγματοποιεί ο Μίμης Πλέσσας σήμερα και αύριο (10.30 μ.μ.), στη μουσική σκηνή «Αθηνά» (Λ. Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο). Ερμηνεύει η Πέννυ Ξενάκη. Σολίστ ο Γιώργος Παχής (μπουζούκι).
  • Την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση μετά την κυκλοφορία του νέου τους (πέμπτου) άλμπουμ «Εικόνες στα σύννεφα» πραγματοποιούν τα «Υπόγεια Ρεύματα», αύριο (10.30 μ.μ.), στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13, Εξάρχεια). Μαζί με κομμάτια από αυτό το δίσκο θα παρουσιάσουν και τραγούδια από το σύνολο του ρεπερτορίου τους, με αρκετά νέα στοιχεία στον ήχο. Στον ίδιο χώρο σήμερα εμφανίζονται οι «Make Believe» και οι «Teenage Angst».
  • Στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6α - Αγ. Σώστης) σήμερα θα δώσει συναυλία η Μπιγκ Μπαντ του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Ζέρβα. Αύριο η Συμφωνική Δημοτική Ορχήστρα Αθηναίων θα παρουσιάσει έργα Μότσαρτ και Χάιντν, με σολίστ τον Αλέξανδρο Οικονόμου (διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου), ενώ την Κυριακή το Πιάνο Τρίο του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί την πρώτη συναυλία του με έργα Μπετόβεν και Σμέτανα. Παίζουν: Γιάννης Γεωργιάδης (βιολί), Γιάννης Τσιτσελίκης (βιολοντσέλο) και Γιώργος Πέτρου (πιάνο). Εναρξη: 8.30μμ. Είσοδος ελεύθερη.
  • Εργα του 20ού αιώνα γραμμένα για ορχήστρα από κιθάρες θα παρουσιάσει το Ελληνικό Κιθαριστικό Σύνολο στη συναυλία, που θα δώσει σήμερα (8.30μμ), στην αίθουσα «Αττενέουμ» (Αδριανού 3, Θησείο). Θα ερμηνεύσουν έργα Dyens, Bensa, Kreidler, Kaps, Brouwer, Αδάμ, York, Zaradin και Gershwin. Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα το Κουϊντέτο πνευστών «TAL» παρουσιάζει αφιέρωμα στη γαλλική μουσική.
  • Στα πλαίσια των κλασικών εκδηλώσεων του «Χαφ Νοτ» (Τριβωνιανού 17, Μετς) από σήμερα εμφανίζεται το μουσικό σύνολο για φλάουτο - βιολί - κιθάρα «Arte a Tre», με τους Κλειώ Τσακίρη, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και Αγγελο Νικολόπουλο. Θα παρουσιάσει σύγχρονους συνθέτες σε διαφορετικά μουσικά στιλ, αφιέρωμα στο Νίκο Σκαλκώτα και αφιέρωμα στα 100 χρόνια του αργεντίνικου τάνγκο.
  • Τσιγγάνικα, τζαζ, βαλς και άλλα σήμερα και αύριο στο «Χάουζ οφ άρτ» (Σαχτούρη 4 και Σαρρή), όπου εμφανίζονται ο Ρομάν και ο Ρενέ Λασάλ.
  • Αφιέρωμα στο μπλουζ, αύριο (9μμ), στο «Τζένεσις» (7ης Μαρτίου, Νίκαια) με τη συμμετοχή πολλών σχημάτων.
  • Ελληνόφωνο ροκ και γνωστές ροκ διασκευές από τους «Γνωστούς Αγνώστους», σήμερα (11μμ), στο «Don't» (Περικλέους 34, Χολαργός). Αύριο, το συγκρότημα εμφανίζεται στο «Κόκουν» (Κορυδαλλός).
  • Ο Δημήτρης Παναγόπουλος με το συγκρότημά του, σήμερα και αύριο (11μμ) εμφανίζονται στο «Egalite» (Ηρακλείου 31, Πατήσια).
  • Το σέρβικο μουσικό σχήμα «Μπαλκάν Εξπρές» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια της πατρίδας του και από τη Βοσνία, Ρουμανία, Ουγγαρία κ.ά., σήμερα (11.15μμ), στο «Ασσαντέ» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι). Στον ίδιο χώρο, αύριο οι Ινδιάνοι «Τακιγιάκτα» παρουσιάζουν ινδιάνικα τραγούδια των Ανδεων, ενώ την Κυριακή οι «Οκάζιοναλ Ντριμ» παρουσιάζουν έντεχνες οργανικές συνθέσεις τους και τραγούδια.
  • Οι «Right Through The Eye» (Νατάσα Μωυσόγλου - τραγούδι, πιάνο και Τάσος Λώλης - κιθάρα) παρουσιάζουν δικές τους συνθέσεις, τραγούδια από το έντεχνο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, «στη σκιά του φεγγαριού» (Ασκληπιού 1).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ