Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Και σε τόμους τα «Ε Ιστορικά»

Πριν από τρεις μήνες, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» άρχισε μιαν αξιόλογη προσπάθεια. Πρόκειται για την έκδοση του εβδομαδιαίου ένθετου «Ιστορικά», το οποίο, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, στο εξής θα εκδίδεται και σε τόμους, ο καθένας από τους οποίους θα περιλαμβάνει δέκα ένθετα.

Ηδη, κυκλοφόρησε ο πρώτος (πλούσια εικονογραφημένος) τόμος, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στο κτίριο της «Ελευθεροτυπίας», παρουσία προσκεκλημένων υπουργών, βουλευτών, επιστημόνων, δημοσιογράφων, εκπροσώπων της Εκκλησίας, με επικεφαλής τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστόδουλο, καλλιτεχνών κ.ά.

Ο διευθυντής της εφημερίδας, Σεραφείμ Φυντανίδης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι, καθώς «ο χώρος της Ιστορίας είναι απύθμενος, τα "Ιστορικά" γράφονται από ειδικούς, διδάσκοντες και άλλα δρώντα πρόσωπα, με στόχο αυτό που λέει ο Σολωμός: "Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές"». Για τα «Ιστορικά» μίλησαν ο υπεύθυνος της έκδοσής τους Βαγγέλης Παναγόπουλος, ο συντονιστής και επιμελητής της έκδοσης Νίκος Βαρδιάμπασης, κάνοντας μια γλωσσολογική και σημειολογική αναφορά των λέξεων Ιστορία και ιστορώ («ιστορώ, σημαίνει γνωρίζω, αντιλαμβάνομαι και κρίνω τα δεδομένα του παρελθόντος, χωρίς ψευδαισθήσεις, ευμένειες και δυσμένειες», υπογράμμισε) και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές (μόνιμοι συνεργάτες της έκδοσης, όπως και ο Απόστολος Διαμαντής) Στέργιος Φασουλάκης, Φαίδων Μαλιγκούδης και Βασίλης Καρδάσης.

Από τους καλεσμένους, στους οποίους ο Σ. Φυντανίδης έδωσε τη δυνατότητα «να διατυπώσουν την άποψη τους, ακόμα και την «επικριτική», μίλησαν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και οι υπουργοί Ευάγ. Γιαννόπουλος και Γερ. Αρσένης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ