Σάββατο 26 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΥΠΟΛΟΣ, ΝΤΙΑ»
Καταγγέλλει μαζικές απολύσεις

Κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων η εργοδοσία της επιχείρησης σούπερ μάρκετ «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ» η οποία μετά τις αυθαίρετες μείωσης στους μισθούς, τώρα προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Οπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση, «με εντατικούς ρυθμούς, η Εταιρεία Μαρινόπουλος, αφού προχώρησε αυθαίρετα στις μειώσεις των μισθών, προχωρά και στη ραγδαία μείωση του προσωπικού της, με δεκάδες, καλυμμένες ή απροκάλυπτες απολύσεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που είτε με τη μορφή της οικειοθελούς αποχώρησης είτε με τη λογική της μείωσης του κόστους, είτε με το κλείσιμο καταστημάτων, είτε με διάφορα άλλα προσχήματα, συνάδελφοί μας βρέθηκαν στην ανεργία».

Μπροστά σε αυτή την επίθεση το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους, συλλογικά να αποφασίσουν και να οργανώσουν την αντίστασή τους ενάντια στις όποιες μεθοδεύσεις: Να μην υπάρξει καμιά παραπέρα μείωση μισθού και να επιστραφούν άμεσα όλα τα αυθαίρετα παρακρατηθέντα. Να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις. Να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα καταστήματα. Να μετατραπούν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε 8ωρες και αορίστου χρόνου.

«Απομονώστε τους μηχανισμούς της εργοδοσίας, σε κάθε χώρο δουλειάς, που με εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλήμματα θέλουν να μας κάνουν "οικειοθελώς" να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας. Το σωματείο μας ούτε δέχτηκε, ούτε πρόκειται να δεχτεί τον παραλογισμό της εργοδοσίας που λέει στους εργαζόμενους "θυσιαστείτε" εσείς για να διατηρήσει ο Μαρινόπουλος τα κέρδη του και την ανταγωνιστική του θέση», τονίζει. Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, να μην υποκύψουν στη μοιρολατρία και τον ωχαδερφισμό, να οργανώσουν με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την πάλη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ