Σάββατο 26 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο - Αρση της επίταξης

Στην Ομόνοια στις 11 π. μ.

Συλλαλητήριο κόντρα στον κυβερνητικό αυταρχισμό και για την άρση της επίταξης των εργαζομένων στο Μετρό οργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια στις 11 π. μ.

«Ερχονται νέα κύματα αντιλαϊκών μέτρων, αντιλαϊκών και αυταρχικών πολιτικών και απαιτείται από το εργατικό και λαϊκό κίνημα ανεβασμένη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα στην απόκρουσή τους.

Αγώνας οργανωμένος, σχεδιασμένος για ρήξεις και ανατροπές, για να απαλλαγεί οριστικά ο λαός από το ζυγό των μονοπωλίων και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Καλούν ΟΓΕ - ΜΑΣ - ΟΒΣΑ

Στο συλλαλητήριο καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας στηρίζουν το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και θα συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις στο συλλαλητήριο ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό. (...) Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία επιστράτευσης. Με τον οργανωμένο αποφασιστικό μας αγώνα μπορούμε να φρενάρουμε τα βάρβαρα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα και να αποτρέψουμε αυτά που έρχονται».

«Να παρθεί τώρα πίσω η επίταξη!», απαιτεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), που επίσης καλεί στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Και επισημαίνει: «Αντιπαλεύουμε την ίδια πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους, κάνει τους φοιτητές πελάτες στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση και στέλνει τους νέους μαζικά στην ανεργία ή στα προγράμματα της σύγχρονης σκλαβιάς. Ο αγώνας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για φθηνές, ασφαλείς, αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες είναι και δική μας υπόθεση».

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί στην κινητοποίηση και υπογραμμίζει: «Εμείς οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματοβιοτέχνες δεν θέλουμε τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους, να ζουν από τα συσσίτια. Αντίθετα, τους θέλουμε να αμείβονται καλά για να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Εμείς γνωρίζουμε ότι εργάτες χωρίς λεφτά σημαίνει μαγαζιά δίχως δουλειά. Ακόμη οι εργαζόμενοι είναι μέλη των οικογενειών μας και συμβάλλουν στο οικογενειακό εισόδημα».

Πούλμαν από τον Πειραιά

Πούλμαν για το σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, αναχωρούν στις 9.30 π.μ. από τα παρακάτω σημεία:

  • Πέραμα:

Πλατεία Ηρώων, με στάση στο τέρμα Περάματος (καραβάκια).

  • Κερατσίνι:

-- Πλατεία Χαραυγής, με στάση στην Πλατεία Κοσκινά (Δραπετσώνα - τρίγωνο Εφραιμίδη).

-- Λ. Σαλαμίνος και Ρήγα Φεραίου με στάση στην πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο).

  • Νίκαια:

-- Πλατεία Κουμπάκη (στάση Ιωνικός)

-- Πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι)

  • Κορυδαλλός:

-- Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη με στάση στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Πλειάδες)

  • Πειραιάς:

-- Πλατεία Κοραή

-- Αγ. Σοφιά (Απ. Παύλος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ