Σάββατο 26 Γενάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας η αλληλεγγύη

Μήνυμα συμπαράστασης από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Συγκέντρωση σήμερα στο Λονδίνο

Στο πλευρό των απεργών στάθηκαν όλοι όσοι έστειλαν μηνύματα από το εσωτερικό και το εξωτερικό (φωτ. από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Σεπόλια)
Στο πλευρό των απεργών στάθηκαν όλοι όσοι έστειλαν μηνύματα από το εσωτερικό και το εξωτερικό (φωτ. από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Σεπόλια)
Δε σταματούσαν να φτάνουν και χτες μηνύματα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών, αναγνωρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες εκφράζει με ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), η οποία και υπογραμμίζει: «Οι συγκοινωνίες πρέπει να είναι λαϊκό αγαθό κι όχι ακριβοπληρωμένη πηγή κέρδους για τις πολυεθνικές. Ο αγώνας για δημόσιες μεταφορές, φτηνές, ασφαλείς κι αξιόπιστες πρέπει να γίνει υπόθεση όχι μόνο των εργαζομένων στις μεταφορές, αλλά και των εργαζομένων όλων των κλάδων».

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του Μετρό - μέσω της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας - απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Μετρό Στοκχόλμης στη Σουηδία. Στο μήνυμα, που υπογράφει ο πρόεδρός του, Γιάννης Κωνστάντης, σημειώνει:

«Η διοίκηση και τα μέλη μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα σας. Συμπαραστεκόμαστε στο Σωματείο Εργαζομένων του Μετρό της Αθήνας για την απεργία που κήρυξε για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης και της εταιρείας να περικόψει τους μισθούς.

Είμαστε στο πλευρό σας. Ενας για όλους και όλοι για έναν!».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους, Λιμάνια και Μεταφορές της Βρετανίας, σε έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Μετρό της Αθήνας διοργανώνουν σήμερα, στις 11.00, συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Holland Park.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα σημειώνουν: «Οι εργαζόμενοι απεργούν για 9 μέρες και η ελληνική κυβέρνηση κήρυξε επιστράτευση, κάτι που έχει χρησιμοποιηθεί 9 φορές μετά την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για να μην περάσουν οι περικοπές πάνω από 25% στους μισθούς τους. Καλούμε στην πιο πλατιά υποστήριξή τους».

Από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Δε σταματούσαν να φτάνουν και χτες μηνύματα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών, αναγνωρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους και στην πλειοψηφία τους καλώντας στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Μεταξύ άλλων μηνύματα έστειλαν: Τα Εργατικά Κέντρα Νάουσας, Θεσπρωτίας, Αγρινίου. Η Γραμματεία Οδηγών του ΠΑΜΕ, καλώντας όλους τους οδηγούς να στηρίξουν τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ακόμα, οι: Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Παράρτημα Θεσσαλονίκης Επιχειρησιακού Σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση «Carrefour-Μαρινόπουλος», Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Αρβανιτίδης», Σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαρισμού και φύλαξης (εργολαβίες) προς ιδιώτες και φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα Κεντρικής Μακεδονίας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων (ΣΙΣΕΜΑ), Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Σ.Π-Ε.Ι.Ε), Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου, Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, η ΕΣΗΕΜ-Θ, Σωματείο Εργαζομένων χρηματοπιστωτικών και συναφών επιχειρήσεων Νομού Ζακύνθου, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής, ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ - ΝΑΤ), ΟΛΜΕ, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ΕΛΜΕ Πειραιά, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών Ελλάδας (ΠΟΕΕΠ), Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ΟΤΟΕ, ΠΟΕΣΥ, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ταύρου, Σωματείο τρίτονων φορτηγών Νομού Αττικής, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Σύλλογος Ιδιοκτητών συνεργείων αυτοκινήτων, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, ΔΣ των συλλόγων ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμείωτη συνεχίζεται η έκφραση αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους (2023-02-15 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο για την Υγεία στη Θεσσαλονίκη (2021-11-25 00:00:00.0)
Σήμερα η μεγάλη συναυλία - σταθμός στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ (2021-07-29 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από την Ομοσπονδία Μεταφορών Τουρκίας (2018-06-07 00:00:00.0)
Διεθνής αλληλεγγύη στους απεργούς (2018-06-06 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα μηνύματα συμπαράστασης (2006-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ