Σάββατο 26 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Κομπάζει για το ρόλο της Ελλάδας στο μακέλεμα των λαών

Διαφημίζει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας για τις υπηρεσίες που προσφέρει στον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό

Η Ελλάδα είναι πεδίο συνεκπαίδευσης με στρατιωτικές δυνάμεις που πρωτοστατούν στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή
Η Ελλάδα είναι πεδίο συνεκπαίδευσης με στρατιωτικές δυνάμεις που πρωτοστατούν στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή
Τη στρατηγική της ντόπιας αστικής τάξης για πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, μέσω της «αξιοποίησης» της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος, σε ημερίδα που έγινε την Πέμπτη στο Ζάππειο, με θέμα «Ενεργειακή Ασφάλεια και Αμυνα, Μελλοντικές Στρατηγικές», που διοργάνωσε ελληνική ιστοσελίδα στρατιωτικών θεμάτων.

«Αυτό που χαρακτηρίζει - είπε - την Ελλάδα και πρέπει να είναι σημαία μας προς κάθε κατεύθυνση, είναι ότι είμαστε μία χώρα-κλειδί στο παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας. Και ιδιαιτέρως, μία χώρα-κλειδί για το δυτικό σύστημα ασφάλειας (...) Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται διαχρονικά, διιστορικά από το γεγονός ότι αποτελεί θέση-κλειδί για το παγκόσμιο σύστημα και ειδικότερα για το δυτικό σύστημα ασφάλειας στην περιοχή».

Η διαχρονική αυτή θέση των αστικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα είναι η βάση πάνω στην οποία η χώρα μετατρέπεται άλλοτε σε πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, άλλοτε σε πεδίο συνεκπαίδευσης για αποστολές ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής, ενώ δεν αποκλείεται να μετατραπεί και η ίδια σε θέατρο πολέμου, αν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί ή οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις το επιβάλλουν.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος δε διστάζει να παραδεχθεί: «Δεν θα μπορούσαμε όμως αυτό να το πετύχουμε αν δεν είχαμε τις θυσίες του ελληνικού λαού και την προσφορά σημαντικών ποσών πλέον από το υστέρημά του για τα θέματα άμυνας της χώρας και αν δεν είχαμε τόσο άξιες και αξιόμαχες Ενοπλες Δυνάμεις». Εδώ ο υπουργός Αμυνας, με κυνικό τρόπο, παραδέχεται ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα που ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει με τον ιδρώτα και το αίμα του, εξυπηρετούν διαχρονικά τις ιμπεριαλιστικές προτεραιότητες και όχι την προστασία των συνόρων της χώρας.

Σε άλλο σημείο ήταν ακόμα πιο αποκαλυπτικός: «Αυτό, λοιπόν, το δεδομένο, το οποίο δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει κανείς, πρέπει να το αναβαθμίσουμε σε υπ' αριθ. 1. Δεν υπάρχουν πολλές χώρες στην περιοχή που διαθέτουν στρατιωτικές βάσεις, βάσεις δηλαδή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η βάση της Σούδας. Οποιοι σύμμαχοί μας πέρασαν από εκεί, έχουν τα καλύτερα λόγια να πουν για τις επιχειρησιακές και άλλες δυνατότητες της συγκεκριμένης βάσης, συνδυάζοντας τη διέλευση και παραμονή τους εκεί, με άλλα πράγματα που προσφέρει ο περιβάλλων χώρος της Ελλάδος: Τη φιλοξενία, το κλίμα, τη διατροφή, τη ζεστή και φιλική υποδοχή από τους κατοίκους, αλλά πριν από όλα, την εξαιρετική τους συνεργασία με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις».

Συκοφαντεί το λαό

Ο Π. Παναγιωτόπουλος ωμά διαφημίζει τις ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις και την προθυμία της Ελλάδας να συνδράμει τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στην ευρύτερη περιοχή, συκοφαντώντας μάλιστα τον ελληνικό λαό, που με κάθε ευκαιρία έχει δείξει τα αντιιμπεριαλιστικά του συναισθήματα. Είναι τέτοιος ο κυνισμός τους, που δε δίστασε να αναφερθεί στις υπηρεσίες που πρόσφερε η Σούδα στο βομβαρδισμό της Λιβύης, μιλώντας για τη φιλοξενία που απόλαυσαν τα πολεμικά αεροσκάφη του Κατάρ, τα οποία μετείχαν «στις συμμαχικές επιχειρήσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη».

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για να εκφράσει την «αλληλεγγύη» στη Γαλλία που πραγματοποιεί επέμβαση στο Μάλι, κομπάζοντας ότι «η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση θα αποστείλουμε 3 εκπαιδευτές αξιωματικούς, που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων αφρικανικών χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ