Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΠΑΣΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Το Σάββατο η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία προς την έκθεση Ζωοτεχνία

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν οι Γραμματείες των νομών Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΑΣΥ, το Σάββατο 9 Φλεβάρη. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία προς την έκθεση Ζωοτεχνία.

Με ανακοίνωσή τους οι Γραμματείες Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΑΣΥ καλούν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά τόσο στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, αλλά και στις κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό συντονισμό με τους συναδέλφους τους όλης της χώρας, που αποφάσισαν να ξαναβγάλουν αγωνιστικά τα τρακτέρ τους στις εθνικές οδούς.

Σημειώνουν πως για μια ακόμη χρονιά το εισόδημα των αγροτών συρρικνώνεται, εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής ΚΑΠ της ΕΕ και της πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) που με τα μνημόνια φορτώνει τα βάρη των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα και στη μικρομεσαία αγροτιά.

Οπως αναφέρουν, «οι απλήρωτες από το περσινό καλοκαίρι παραγωγές μας, οι χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτοκτηνοτροφικών μας προϊόντων, οι περικοπές των επιδοτήσεων, η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ, η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, η μη κάλυψη όλων των ζημιών από οδηγούν τους αγρότες στον αφανισμό».

Επίσης, τονίζουν ότι τα νέα βάρη που αποφάσισε η τρικομματική κυβέρνηση μαζί με τα νέα, ακόμα χειρότερα, αντιαγροτικά μέτρα, που θα ληφθούν στο πλαίσιο της αναθεωρημένης ΚΑΠ για το 2014 - 2020, θα οδηγήσουν σε μαζικό ξεκλήρισμα, στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Γι' αυτό, ξεκαθαρίζουν, ότι ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής, είναι όρος αναγκαίος και προϋπόθεση απαραίτητη για την επιβίωσή τους.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να παλέψουν και να απαιτήσουν, μεταξύ άλλων:

  • Αμεση εξόφληση όλων των προϊόντων από τους εμποροβιομηχάνους.
  • Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή.
  • Αμεση καταβολή των αποζημιώσεων για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο της περσινής και προηγούμενων ετών με τον ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, που θα καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
  • Ενάντια στην επιχειρούμενη «φοροεπιδρομή».
  • Ουσιαστικό έλεγχο του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.

Ταυτόχρονα, καλεί τους αγρότες να παλέψουν για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, σε όφελος του λαού. Αυτή η αγροτική ανάπτυξη, σημειώνει, «προϋποθέτει ρήξη και σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την υλοποιούν, για να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών για τη μικρομεσαία αγροτιά, για την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ