Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Τιμωρείται όποιος μιλάει για τα προβλήματα

Απαράδεκτες οι ποινές από τον Α/ΓΕΕΘΑ σε μέλη του ΣΥΣΜΕΔ

Με απόφαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 10 ημερών «για έλλειψη σεβασμού και υπακοής» σε δύο μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Υποστήριξης Μελών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ΣΥΣΜΕΔ λειτουργεί νόμιμα υπό τη μορφή σωματείου, παρά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη διάλυσή του, με μέλη του εν ενεργεία στελέχη όλων των βαθμίδων και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μέσω της τιμωρίας του προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ, Ανέστη Τσουκαράκη και του γραμματέα Αναστάσιου Τσάκαλου, η κυβέρνηση διά τη ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, επιχειρεί να καταστείλει την οποία προσπάθεια συλλογικής έκφρασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και να βάλει πάγο στη δυσαρέσκεια που υπάρχει στα εν ενεργεία όπως και στα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιτίας της συρρίκνωσης μισθών και συντάξεών.

Το «παράπτωμα» για το οποίο τιμωρήθηκαν τα δύο μέλη της διοίκησης του ΣΥΣΜΕΔ είναι ότι υπέβαλαν με την ιδιότητα αυτή Ερώτηση προς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τα μισθολογικά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εκφοβισμού, βρίσκεται σε εξέλιξη -σύμφωνα με πληροφορίες- Ενορκη Διοικητική Εξέταση που ερευνά τη «διαρροή και διάδοση ψευδών ειδήσεων», σχετικά με το περιεχόμενο συγκεκριμένου εγγράφου του ΣΥΣΜΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ