Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΕΡΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Καθυστερεί η χρηματοδότηση των έργων

Τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη χρηματοδότηση των εγκριθέντων έργων που έχουν ενταχθεί στο Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ), στο Δήμο Φερών Μαγνησίας, επισημαίνουν με σχετική Ερώτησή τους προς την υπουργό Εσωτερικών Β. Παπανδρέου οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Οπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, δεν έχει δοθεί προέγκριση για δημοπράτηση για κανένα από τα έργα τα οποία με απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης Θεσσαλίας έχουν ενταχθεί στο ΕΠΤΑ 2000. Πρόκειται για έργα ύδρευσης - 100 εκατ. δραχμών - βελτίωση οδικού δικτύου - 150 εκατ. δραχμών - αναπλάσεις χώρων - 50 εκατ. δραχμών - και μελέτη ανέγερσης δημαρχείου - 10 εκατ. δραχμών. Επιπλέον, για έργα που υπάρχουν οριστικές μελέτες και έχουν ενταχθεί στα αντίστοιχα προγράμματα συνολικού ύψους 200 εκατ. δραχμών έχουν εκταμιευτεί μόλις 26.637.137 εκατ. δραχμές.

Τέλος, τονίζουν οι βουλευτές, εκκρεμούν προς δημοπράτηση και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη ύδρευσης του δήμου, προϋπολογισμού 183 εκατ. δρχ. και αφορά την αντικατάσταση του παλιού φθαρμένου δικτύου ύδρευσης κατασκευασμένου προ 35ετίας. Επίσης, η μελέτη βελτίωσης εσωτερικού δικτύου των διαμερισμάτων του δήμου προϋπολογισμού 300 εκατ. δραχμών, η κατασκευή γραμμικού πρασίνου (26,5 εκατ. δρχ.) και η κατασκευή της πλατείας Σμολένσκι (31 εκατ. δραχμές).

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν την υπουργό Εσωτερικών ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να προωθήσει άμεσα τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση των παραπάνω έργων, όπως προβλέπεται εξάλλου από τον Ν. 2539/97.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ