Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Προς ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Εμμένει στην απόφασή της να προχωρήσει στην έμμεση ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας η δημοτική αρχή της Αθήνας. Συγκεκριμένα, επαναφέρει στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για ανάθεση σε ιδιώτη του καθαρισμού και της συντήρησης λόφων, πλατειών και νησίδων δρόμων που βρίσκονται στα όρια της Αθήνας. Το θέμα αυτό είχε τεθεί και πριν από ένα μήνα, όταν και τελικά ο ίδιος ο πρόεδρος Αρτ. Αναπλιώτης αναγκάστηκε να εισηγηθεί την αναβολή του, αφού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κατέκλυσαν την αίθουσα συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με το εισηγητικό έγγραφο το έργο θα στοιχίσει 497 εκατ. συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2001, ενώ η διάρκεια σύμβασης θα είναι ενός έτους.

Απτόητη η δημοτική αρχή φέρνει ξανά το θέμα στην ημερήσια διάταξη, προχωρώντας ένα ακόμη βήμα στην απαξίωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Το επιχείρημα που θέτει είναι ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να κάνει το έργο. Ωστόσο, η ίδια η διοίκηση του δήμου υποστηρίζει ότι προσέλαβε 430 νέους εργαζόμενους όπως εμφανίζεται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2001. Την ίδια στιγμή - αν και προχωρά σε προσλήψεις - συνεχίζει την τακτική της απόσπασης των εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες. Ετσι, τώρα, και αφού έχει στην ουσία προχωρήσει στην απαξίωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας, προκαλεί, μιλώντας για έλλειψη προσωπικού.

Σύμφωνα με το εισηγητικό έγγραφο θα καθαριστούν: Οι λόφοι Λυκαβηττού και Στρέφη. Οι πλατείες Βικτωρίας, Αγ. Παντελεήμονος, Αγ. Νικολάου, Αμερικής, Αιγύπτου, Κυψέλης, Αγ. Δημητρίου, Ελληνα Εργάτη, Αγ. Θωμά, Παίδων, Κανάρη, Μαβίλη και Κολιάτσου. Οι νησίδες των δρόμων, Φ. Νέγρη, Αλεξάνδρας, Βασ. Σοφίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Καλλιρρόης (πάρκο Ολυμπιονικών), Κηφισιάς, Καβάλας, Λένορμαν, Πατησίων, Κωνσταντινουπόλεως (από το Ταχυδρομείο έως την Π. Ράλλη), Μεσογείων και Υμηττού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ