Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γαλακτοβιομηχανίες χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων

Χέρι - χέρι θα προχωρήσουν οι εταιρίες ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ στην πορεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Για την ακρίβεια οι δύο εταιρίες μοίρασαν την «πίτα» της χορηγίας στην κατηγορία «γαλακτοκομικά προϊόντα», αποδεικνύοντας ότι το 2004 αποτελεί κατάλληλο πεδίο για μπίζνες δισεκατομμυρίων, ακόμα και υποτιθέμενων επιχειρηματικών αντιπάλων.

Σε χτεσινή τελετή που έγινε στα γραφεία της «Αθήνα 2004» για την ανακήρυξη εθνικού χορηγού στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας, γνωστοποιήθηκε από τους προέδρους των δύο εταιριών ότι συγκροτήθηκε κοινοπραξία με τη συμμετοχή και των δύο, ώστε να αναλάβουν τη χορηγία, η οποία, βεβαίως, θα τους αποφέρει δεκάδες δισεκατομμύρια κέρδη...

Οι δύο εταιρίες είχαν υποβάλλει προτάσεις για να ανακηρυχτούν χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά τελικά συμφώνησαν κατά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης να κηρύξουν... «Ολυμπιακή εκεχειρία», όπως είπαν οι πρόεδροι της ΦΑΓΕ Κ. Φιλίππου και της ΔΕΛΤΑ Δ. Δασκαλόπουλος.

Οι εταιρίες θα καταβάλλουν στην «Αθήνα 2004» ποσό 5,15 δισ. δρχ. συν 1,15 δισ. δρχ. που αντιστοιχεί σε υπηρεσίες και μελέτες που θα γίνουν για λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής από εταιρίες που συνεργάζονται με τις ΔΕΛΤΑ και ΦΑΓΕ. Οπως είπαν οι εκπρόσωποι των εταιριών, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι τομείς γαλακτοκομικών προϊόντων (γιαούρτι, γάλα, παγωτό και επιδόρπια) που θα αναλάβει η κάθε μία να προωθήσει, χρησιμοποιώντας το Ολυμπιακό Σήμα.

Και οι δύο εκπρόσωποι των εταιριών που μίλησαν στην τελετή ανακήρυξης χορηγού έκαναν λόγο για «Ολυμπιακή εκεχειρία», «αμφικτιονίες» και άλλα παρόμοια, θέλοντας να πείσουν ότι η συμφωνία τους έγινε για το καλό των Ολυμπιακών Αγώνων και όχι για τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα έσοδα που προσδοκούν οι εταιρίες από την πώληση των προϊόντων τους είναι πολλαπλάσια από όσα θα δώσουν για τη χορηγία, ενώ η ευκαιρία για «άνοιγμα» στην παγκόσμια αγορά είναι αυτό που οδήγησε στη συμφωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ