Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ταξική αλληλεγγύη και αγωνιστική διεκδίκηση

Από την εκδήλωση στην Πετρούπολη
Από την εκδήλωση στην Πετρούπολη
Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η εκδήλωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης με θέμα την ταξική - λαϊκή αλληλεγγύη. Στην ομιλία της, η Δώρα Βασιλοπούλου, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ, αναφέρθηκε στην έννοια και το περιεχόμενο της αλληλεγγύης. «Για μας», τόνισε, «ο σκοπός της αυθεντικής, αληθινής ταξικής - λαϊκής αλληλεγγύης είναι να δοθεί βοήθεια και συμπαράσταση σε όσους πλήττονται από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική για να μπορέσουν με περισσότερο κουράγιο και δύναμη να συμμετέχουν στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος».

Ασκησε κριτική στα «κατασκευάσματα που φορούν τον τίτλο της "αλληλεγγύης"», με στόχο «να διαπαιδαγωγήσουν το λαό να αποδέχεται, να συμβιβάζεται και να διαχειρίζεται τη φτώχεια, τη μιζέρια και την εξαθλίωσή του». Αναφέρθηκε στα παραδείγματα από τη δράση της ΟΓΕ, στη στήριξη των εργαζομένων που βρέθηκαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, στις προσπάθειες να βρεθεί δίπλα στις λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν και επισήμανε πως «η αλληλεγγύη, οι αγωνιστικές μορφές διεκδίκησης μαζί με ανεβασμένες μορφές πάλης πρέπει να είναι συστατικό στοιχείο της δράσης των συλλόγων και ομάδων της ΟΓΕ».

Σημαντική πείρα μετέφερε από τις πρωτοβουλίες του Συνδικάτου Οικοδόμων ο Γ. Στασινός. Με δεδομένο ότι ο κλάδος των κατασκευών μαστίζεται από την ανεργία, το παράρτημα του Συνδικάτου βρέθηκε δίπλα σε δεκάδες οικογένειες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα χωρίς μεροκάματο και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε σπίτια με άδεια ψυγεία, χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Εκτός από τα προβλήματα, συνάντησαν και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων τους, που εκφράστηκε ακόμα και με την προτροπή: «Δώστε σε κάποιον άλλο. Εγώ αντέχω μια βδομάδα ακόμα».

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, εκλεγμένης με τη στήριξη του ΚΚΕ, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Θ. Φιλίππου, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του δήμου, και παράλληλα ξεκαθάρισε πως αυτές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το κράτος, που έχει την ευθύνη να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας.

Στις παρεμβάσεις που ακολούθησαν τονίστηκε η ανάγκη να εντείνεται καθημερινά η οργάνωση και διεκδίκηση εργαζομένων και ανέργων. Στο πλαίσιο αυτό, οι δυνάμεις της ΟΓΕ δίνουν τη μάχη της απεργίας στις 20 Φλεβάρη. Η πρόεδρος του Συλλόγου, Εύη Καζαδέη, υπενθύμισε πως ενόψει της απεργίας, η Λαϊκή Επιτροπή διοργανώνει πικετοφορία, το Σάββατο 16 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στην πλατεία της Πετρούπολης.

Συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια

Η Λαϊκή Επιτροπή Συκεών και ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, απορρυπαντικά, είδη ρουχισμού κάθε ηλικίας και παιχνίδια, τα οποία θα δοθούν σε οικογένειες ανέργων, απλήρωτων και απολυμένων εργατών. Η συγκέντρωση και η διάθεση των ειδών γίνεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 5-8 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών, Ν. Παρασκευά 37. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα: 6974.414.642, 2310.620.293.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ