Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στοιχεία που συνδέουν την επίθεση με τη συνδικαλιστική ιδιότητα

Τα κατέθεσε χτες η Κ. Κούνεβα μέσω του συνηγόρου της στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά

Tα μεσάνυχτα της 22ης Δεκέμβρη 2008 η συνδικαλίστρια μετανάστρια Κ. Κούνεβα γυρνούσε σπίτι από τη δουλειά, όταν άγνωστοι την περιέλουσαν με καυστικό υγρό και της έριξαν στο στόμα βιτριόλι. Η συνδικαλίστρια, γενική γραμματέας του Σωματείου (Παναττική Ενωση Καθαριστριών/ών), μια βδομάδα πριν, είχε συγκρουστεί με τον εργοδότη, την εταιρεία «ΟΙΚΟΜΕΤ», διεκδικώντας ολόκληρο το δώρο γι' αυτή και τις συναδέλφισσές της, καταγγέλλοντας τις παρανομίες στη μισθοδοσία, ενώ εκκρεμούσε και τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας ύστερα από καταγγελία της...

Χτες, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στο τμήμα εργατικών διαφορών, μέσω της δικηγόρου της Δ. Βαγιανού, η συνδικαλίστρια προσκόμισε στοιχεία που αποδεικνύουν τη σύνδεση της δολοφονικής επίθεσης με τη συνδικαλιστική της δραστηριότητα. Να σημειωθεί ότι η Κ. Κούνεβα, που μεγάλωνε μόνη το παιδί της, είχε ζητήσει από την εργοδοσία λόγω απειλών που δεχόταν να αλλάξει βάρδια και πόστο περιοχής, χωρίς όμως να εισακουστεί. Επίσης, στην κατάθεσή τους μάρτυρες, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκαν σε μια εταιρεία (δεν ήταν η μοναδική) που απασχολούσε στη συντριπτική πλειοψηφία αλλοδαπούς εργαζόμενους που υποχρεώνονταν να υπογράφουν λευκές συμβάσεις, δούλευαν 6 ώρες και πληρώνονταν για 4,5 (μισθός και ένσημα) για να μην ξεπερνούν τις 30 ώρες ώστε να γλιτώνει η εργοδοσία την ένταξή τους στα βαρέα. Επίσης, αναφέρθηκαν και στο εργοδοτικό σωματείο. Οπως είπε χαρακτηριστικά η Ε. Ζαμπέτα, μέλος τότε του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, είχα βρεθεί στην εργοδοτική διαφορά και είδα τη στάση του εργοδότη που ήταν εκδικητική και επιθετική και τη μεθόδευση του εργοδοτικού σωματείου που είχε κάνει απέξω αντισυγκέντρωση και έβριζε την συνδικαλίστρια και την Παναττική Ενωση.

Η Κ. Κούνεβα έκτοτε έχει υποστεί αλλεπάλληλες επεμβάσεις, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αρκεί και μόνο να πούμε ότι στην υπόλοιπη ζωή της θα κοιμάται πάντα καθιστή, δεν μπορεί ν' ανασάνει και να φάει κανονικά, αφού έχει τεχνητό οισοφάγο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ