Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
METANAΣΤΕΣ
Οργιάζουν οι δουλέμποροι

Οργιάζουν τα κυκλώματα μετακίνησης μεταναστών προς τις χώρες της ΕΕ. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη προσφύγων του ιμπεριαλισμού να βρουν ένα καλύτερο αύριο από αυτό στις πατρίδες τους, και τα εμπόδια που βάζει η ΕΕ στην μετακίνησή τους, τις απαγορεύσεις, τα κλειστά σύνορα, το ανθρωποκυνηγητό από τις δυνάμεις καταστολής. Παράμετροι που αναγκάζουν τους μετανάστες να γίνονται έρμαια του κάθε δουλέμπορου.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο δύο 23χρονοι αλλοδαποί, ένας Τούρκος κι ένας Αφγανός, προγραμματίζεται να δικαστούν σήμερα 6/2, από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για τη μεταφορά στο νησί της Σύμης συνολικά 54 παράνομων μεταναστών από τα απέναντι παράλια. Και οι δύο μεταφορές έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβρη και παραλίγο να έχουν τραγική κατάληξη. Ειδικότερα, ο Τούρκος συνελήφθη να μεταφέρει στη Σύμη 38 άτομα. Μόλις αντιλήφθηκε λιμενικούς άρχισε να ρίχνει ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, στα βράχια. Η δε σύλληψή του έγινε όταν το σκάφος βούλιαξε στη θάλασσα. Ο Αφγανός συνελήφθη έπειτα από μίνι ναυμαχία (όπως περιγράφηκε τότε) με ψαράδες της Σύμης που τον εντόπισαν ενώ αποβίβαζε 16 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά και 5 γυναίκες.

Εξάλλου στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δύο Αφγανοί, μέλη συμμορίας, που συνελήφθησαν στον σταθμό ΚΤΕΛ του Κηφισού. Εντοπίστηκαν ενώ μετέφεραν με πολυτελές αυτοκίνητο και ταξί οκτώ «παράνομους» μετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, μαζί με άλλους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, έστησαν σπείρα που μετέφερε μετανάστες στην Ελλάδα και τους προωθούσε σε άλλες χώρες της ΕΕ, έναντι χρηματικής αμοιβής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ