Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Πυκνώνουν τα μπλόκα των αγροτών

Από την κινητοποίηση στην Ορεστιάδα
Από την κινητοποίηση στην Ορεστιάδα
Μεγάλη και μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες οι αγρότες του Βόρειου Εβρου, που ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο αγώνα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ενότητα» και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο έξω από το κατάστημα της ΑΤΕ στην πλατεία της Ορεστιάδας.

Η πλατεία πλημμύρισε από τους εκατοντάδες αγρότες και οι γύρω δρόμοι έκλεισαν από τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ΟΑΣΕ, Γ. Μαργαριτίδης, ενώ τη συγκέντρωση των αγροτών χαιρέτισε εκπρόσωπος του ΜΑΣ. Η οργή και η αγανάκτηση των αγροτών ξεχείλισε εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης της συγκυβέρνησης, η οποία με ψέματα επιχειρεί να συκοφαντήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Πέρα από το γενικότερο πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλει η ΠΑΣΥ, οι αγρότες της περιοχής διεκδικούν επιπλέον, μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για να μην καταστρέφεται κάθε τρεις και λίγο η παραγωγή τους και η περιουσία τους.

Μετά το συλλαλητήριο, οι αγρότες μετακινήθηκαν προς το εργοστάσιο Ζάχαρης που βρίσκεται έξω από την Ορεστιάδα, όπου παρέταξαν τα τρακτέρ τους, στήνοντας ένα ακόμη μετερίζι αγώνα κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου.

Αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι και σε άλλα σημεία του Εβρου, όπως στο ύψος του κόμβου της Καβύλης, στον κόμβο του Θωρείου και στον κόμβο της Κορνοφωλιάς, ενώ στα απομακρυσμένα χωριά συγκεντρώνονται στις πλατείες.

Οι αγρότες της Ημαθίας, που έχουν παραταγμένα τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο της Κουλούρας και στη διασταύρωση της Νάουσας, χτες το πρωί πραγματοποίησαν συμβολική πορεία στο κέντρο της Βέροιας. Στη διάρκεια της κινητοποίησής τους, μοίρασαν κομπόστες στους κατοίκους της πόλης, ενώ αντιπροσωπεία τους παρέδωσε υπόμνημα στον αντιπεριφερειάρχη.

Στην Κατερίνη, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κτιριακό συγκρότημα της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου και η εφορία και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν προς την έδρα της Αντιπεριφέρειας Πιερίας.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες της ανατολικής περιοχής, από τον Τρίλοφο, τη Θέρμη και την Επανομή, παρέταξαν τα τρακτέρ τους στα πράσινα φανάρια, κοντά στο αεροδρόμιο. Οι αγρότες της Δυτικής Υπαίθρου εξακολουθούν να έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στη Χαλκηδόνα.

Στις Σέρρες, οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο ύψος του Λευκώνα, το πρωί προχώρησαν πεζή σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών. Στο μεταξύ παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών στο Δραβίσκο και στα Κερδύλλια.

Στο Κιλκίς, αγρότες απέκλεισαν συμβολικά με τα τρακτέρ τους το κτίριο της αντιπεριφέρειας, ενώ οι συνάδελφοί τους από την περιοχή της Παιονίας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο κόμβο Πολυκάστρου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων.

Στην Πέλλα οι αγρότες παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο ύψος του Γυψοχωρίου.

Στην Πελοπόννησο

Με δύναμη και αποφασιστικότητα παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αργολίδας και της Αρκαδίας. Στην Αργολίδα έχουν παρατάξει τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα στον κόμβο στο Ανυφί, στο δρόμο των Αρχαιοτήτων (επαρχιακός δρόμος Ναυπλίου - Μυκηνών) και χτες εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους αγρότες ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Ανυφίου του Δήμου Ναυπλίου Κ. Καραμπής. Σήμερα στις 10 π.μ. οι αγωνιζόμενοι αγρότες της Αργολίδας μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία του Ναυπλίου. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αρκαδίας συνεχίζουν τον αγώνα τους με τα τρακτέρ και στα αγροτικά αυτοκίνητα παραταγμένα στην Εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης στην περιοχή Αρδάμι.

Στην Αχαΐα έχουν παραταχθεί σε τρία σημεία. Στη διασταύρωση για Αχαγιά, στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στη θέση Κουρλαμπά και στο Διάσελο.

Στη Μεσσηνία έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο στο Σουληνάρι με τη συμμετοχή της ΠΑΣΥ καθώς και των Αγροτικών Συλλόγων Χανδρινού και Γαργαλιάνων.

Από προχτές οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), έχουν συγκεντρωθεί και παρατάξει τα μηχανήματά τους στον κόμβο της Μαραθιάς.

Ανατολική Στερεά

Στη Λαμία πραγματοποιείται σήμερα στις 11 π.μ. αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Πάρκου με πρωτοβουλία των αγροτικών συλλόγων Πελασγίας, Στυλίδας - Αχινού και Μακρακώμης, ενώ τρακτέρ έχουν βγει στους δρόμους στο Δομοκό και μεταξύ Ελάτειας και Αμφίκλειας στην παλιά Εθνική οδό Λειβαδιάς - Λαμίας.

Στη Βοιωτία τρακτέρ έχουν παραταχθεί στους δρόμους στον Ορχομενό, τη Θήβα και τα Βάγια. Σήμερα επίσης στις 7 μ.μ. γίνεται σύσκεψη της ΠΑΣΥ στο καφενείο «Χατζή» με ομιλητή τον Γ. Γκικόπουλο, μέλος της πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.

Στη Λέσβο

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φλεβάρη στη Μυτιλήνη με πρωτοβουλία της Τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Η αγωνιστική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς. Για την επιτυχία του Συλλαλητηρίου η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ αποφάσισε περιοδείες και ομιλίες στα χωριά του νησιού μας ώστε να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους αγρότες που πλήττονται βάναυσα από αυτήν την πολιτική που τους πετά έξω από τα χωράφια τους και τους ξεκληρίζει.

Το πρόγραμμα περιοδειών και ομιλιών είναι: Πέμπτη 7 Φλεβάρη στα Δάφια, Παρασκευή 8 Φλεβάρη στην Ερεσό, Σάββατο 9 Φλεβάρη στην Αγρα, Κυριακή 10 Φλεβάρη στη Στύψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ