Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η κινητοποίηση για τη φοροληστεία

Σήμερα Τετάρτη 6 του Φλεβάρη, στις 9 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών

Την αντίθεση του συνόλου των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών της Αττικής στη φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησης θα εκφράσουν σήμερα, Τετάρτη 6 του Φλεβάρη, οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ με την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), που διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών (Καρ. Σερβίας 10). Πρόκειται για μια κινητοποίηση που εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις που προγραμματίζει η ΟΒΣΑ για το επόμενο διάστημα και «στρώνει το έδαφος» για την πανελλαδική κινητοποίηση στις 20 του Φλεβάρη, όπου η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε κλείσιμο των καταστημάτων και συντονισμό με το ΠΑΜΕ, με αιχμή τη φορολογική πολιτική.

Εδώ και μέρες, η ΟΒΣΑ έχει καλέσει τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων της και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση:

  • «Τη θεώρηση των βιβλίων της Εφορίας, ανεξάρτητα αν χρωστάμε στο Ταμείο μας ή στην Εφορία.
  • Να απαιτήσουμε να πάρει πίσω το φορολογικό νόμο και τα χαράτσια, με τα οποία ουσιαστικά κλείνουν την πλειοψηφία των μικρομάγαζων».

Στην ίδια πρόσκληση, η Ομοσπονδία, επισημαίνει: «Συνάδελφοι, συναδέλφισσες. Δε βοηθάει η αγανάκτησή μας να μείνει κλεισμένη στο χώρο δουλειάς και να περιμένουμε πότε θα κλείσει το μαγαζί μας. Αντίθετα, να μετατρέψουμε την αγανάκτησή μας σε οργανωμένο Αγώνα, σε πίστη ότι όλοι μαζί και σε συμμαχία με την εργατική τάξη μπορούμε να βάλουμε φρένο, να τους αναγκάσουμε να πάρουν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η μαζική παρουσία μας στο υπουργείο είναι απαραίτητη για την προώθηση των θέσεών μας, διευκολύνει την κλιμάκωση της πάλης μας».

Αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη των σωματείων της, αλλά και κρίνοντας ότι η ασκούμενη πολιτική θα οξύνει αυτά τα προβλήματα, η ΟΒΣΑ κινείται στην κατεύθυνση διεύρυνσης των παρεμβάσεών της. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στην προσπάθεια μεγαλύτερης συμμετοχής των σωματείων στις αναγκαίες δράσεις, στην ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά τους, στην ενημέρωση των μελών τους για τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας, την ενίσχυση της διαπροσωπικής επαφής, σε μια περίοδο που απαιτεί όλο και μεγαλύτερες δυνάμεις να μπουν στον αγώνα, όλο και πιο συνειδητοποιημένες για τα αδιέξοδα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ