Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μονόδρομος η αντίσταση

Στην πόλη του Καναλακίου Πρέβεζας μεταφέρθηκε χτες το αγωνιστικό μήνυμα της φτωχής μικρομεσαίας αγροτιάς. Τρακτέρ από το αγροτικό μπλόκο της παλαιάς Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας κατευθύνθηκαν μαζί με αγρότες στο δημαρχείο του Καναλακίου όπου επιδόθηκε το σχετικό ψήφισμα.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών που συμπληρώνουν μια εβδομάδα στο δρόμο βρέθηκαν οι μαθητές από το ΕΠΑΛ και το Γενικό Λύκειο Καναλακίου, ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος που με σχετικά ψηφίσματα δήλωσαν τη λαϊκή στήριξη και συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας για την «παρέμβαση» της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας και την τοποθέτηση του κ. Μπαλτογιάννη (πρόεδρο της ΕΑΣ Ιωαννίνων) σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που κορυφώνονται σε όλη τη χώρα σημειώνει:

«Πολλά τα δάκρυα για την κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων στην Ηπειρο από τους κ.κ. "Πουλάμε τη ΔΩΔΩΝΗ σε τιμή ευκαιρίας, προλάβετε"! Τους ξέρουμε πια! Μόνο που πλέον, τους γνωρίζουν καλά και οι παραγωγοί της περιοχής μας γι' αυτό και στην προχθεσινή "σύσκεψη", συσκέφθηκαν μόνο με τον εαυτό τους! Αυτόν κατάφεραν να συσπειρώσουν! Ως Ομοσπονδία, χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που, μέσα από τους αγωνιστικούς Αγροτικούς Συλλόγους τους, πήραν την υπόθεση στα χέρια τους γυρνώντας την πλάτη στους ξεπουλημένους εκπροσώπους των Ενώσεων, της ΠΑΣΕΓΕΣ και κάθε άλλη δύναμη που - από θέση - με τη στάση τους ωθούν τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα. Καλούμε σε παραπέρα ενίσχυση των υπαρχόντων μπλόκων αλλά και στη δημιουργία νέων, με το πλαίσιο αγώνα και διεκδίκησης της Ομοσπονδίας μας, που έχει κερδίσει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, μέσα από τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Τα αγροτοδικεία που έχουμε μπροστά μας, με υπόδικους μέλη της Ομοσπονδίας μας και άλλους αγωνιζόμενους αγροτοκτηνοτρόφους, επιβεβαιώνουν ότι εμείς κάνουμε πράξη το σύνθημα : "Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους, ενάντια στην πολιτική και τους εκπροσώπους της που με τα μέτρα τους μας οδηγούν στον αφανισμό". Ο κ. Μπαλτογιάννης δεν μπορεί να τα ξέρει αυτά, μιας και αυτοί οι αγώνες, διεξάγονταν την περίοδο που ο ίδιος διαβουλεύονταν με τον Σεπετά (και τους υπόλοιπους φορείς, "φυσικούς και μη") για το αντίτιμο από την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ!

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, ενωμένοι στη βάση των κοινών τους συμφερόντων, απεγκλωβισμένοι από τις ξεπουλημένες ηγεσίες, μαζί με τους εργάτες και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ και θα την επιβάλλουμε!"

Μαζί με εργαζόμενους διαδήλωσαν οι μικρομεσαίοι αγρότες του νομού Αιτωλοακαρνανίας στη χτεσινή κινητοποίηση για την προστασία της παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος. Συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, αφού προηγούμενα έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Εκεί διαβάστηκε από το Εργατικό Κέντρο το ψήφισμα στήριξης, κοινής δράσης εργατών και φτωχής αγροτιάς απέναντι στα μονοπώλια. Στη συνέχεια, με τα αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ μπροστά έγινε συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου όπου έχει στηθεί το αγροτικό μπλόκο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συζητήσεις και πρωτοβουλίες για την άνοδο της οργάνωσης(2017-11-02 00:00:00.0)
Αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της «ΔΩΔΩΝΗΣ»(2013-05-30 00:00:00.0)
Συμπαράσταση και από τους αγρότες(2013-02-07 00:00:00.0)
Αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Καλογήρου(2012-10-17 00:00:00.0)
Μπλόκο στην ιδιωτικοποίηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ»(2012-10-16 00:00:00.0)
Δεν κάνουμε πίσω(2010-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ