Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Δεν κάνουμε πίσω

Την ...αγορά επικαλείται και η νέα διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ για τις καθηλωμένες και απαράδεκτες τιμές στο γάλα

Αποψη από το μπλόκο στο Λούρο
Αποψη από το μπλόκο στο Λούρο
Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, ότι συνεχίζουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων στα πλαίσια της κοινής δράσης και των αιτημάτων που έθεσε το μπλόκο της Νίκαιας, κόντρα στην προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, στέλνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι από την περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Στη γέφυρα Ερμίτσας της Αιτωλοακαρνανίας οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού κρατάνε με περίσσια αποφασιστικότητα και αντοχή παρά το δριμύ ψύχος το μπλόκο, προβαίνοντας σε συμβολικό αποκλεισμό κατά τη διάρκεια της μέρας της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Χθες το πρωί, στα πλαίσια της τρομοκράτησης που καλλιεργεί η κυβέρνηση για να σπάσει τα μπλόκα, η αστυνομία κάλεσε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σπύρο Κοτοπούλη να μεταβεί το μεσημέρι στον εισαγγελέα, χωρίς, μέχρι και χθες τουλάχιστον, να δοθεί συνέχεια σε αυτήν την κατάπτυστη και εκφοβιστική ενέργεια ενταγμένη στη συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τον αγώνα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς

Αγώνας που συναντά την ολοένα και διευρυνόμενη συμπαράσταση και αλληλεγγύη εργατικών και άλλων φορέων. Αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, εκπρόσωποι από τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, του Εμπορικού Συλλόγου είναι ορισμένοι από τους φορείς που βρίσκονται καθημερινά στο χώρο στηρίζοντας τον αγώνα των αγροτών, δίνοντας παράλληλα απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού να δημιουργήσει ανεπιτυχώς κλίμα διαμαρτυρίας ενάντια στα μπλόκα της αντιαγροτικής πολιτικής. Ομόφωνη απόφαση στήριξης έλαβε μετά από πρόταση της ΔΑΣ και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσπιέων. Το δεύτερο μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη οι αγρότες να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα για τις αιτίες των σοβαρών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και δημιουργεί η πολιτική της ΚΑΠ, του ΠΟΕ και της ΕΕ. Σε αυτήν την κατεύθυνση κάλεσε σε σύγκρουση, ρήξη και ανατροπή με αυτήν την πολιτική, πάλη για μια άλλη φιλοαγροτική πολιτική.

Στο Λούρο της Πρέβεζας, οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού παραμένουν αποφασιστικά στο πόστο του αγώνα. Τα τρακτέρ βρίσκονται στη γέφυρα του Λούρου για δεύτερη βδομάδα και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής παραβρέθηκε στην ΓΣ της ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΔΩΔΩΝΗ στα Γιάννενα, επιδίδοντας το σχετικό ψήφισμα των αιτημάτων, μεταξύ των οποίων εκφράζεται η αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και τιμές στο γάλα βιώσιμες (1,40 ευρώ στο πρόβειο, 0,90 ευρώ στο γίδινο και 0,70 στο αγελαδινό).

Η νέα συσταθείσα χθες διοίκηση της εταιρείας στο καθολικό αίτημα των κτηνοτρόφων για επανεξέταση των αναιμικών αυξήσεων αντέταξε τον «ανταγωνισμό» και την «αγορά», προκρίνοντας τη διατήρηση των τιμών που ανακοινώθηκαν πριν τα Χριστούγεννα (1,05 ευρώ το κιλό από 1,03 που ήταν πέρσι για το πρόβειο γάλα, 0,57 από 0,56 για το γίδινο. Για το δε αγελαδινό, αποφάσισε τη μείωση από 0,45 σε 0,42). Σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού στον κόμβο του Περιστερίου, προχώρησαν χθες το απόγευμα οι πατατοπαραγωγοί της Χρυσοβίτσας Μετσόβου ζητώντας αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους από την κακοκαιρία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα βασικά αιτήματα (2009-01-24 00:00:00.0)
Διαμαρτύρονται για τις τιμές στο γάλα (2008-01-17 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα (2007-03-21 00:00:00.0)
Παγκινητοποίηση στις 10 Νοέμβρη (2004-10-26 00:00:00.0)
Χτυπάνε το σαμάρι... (1997-10-01 00:00:00.0)
Στην πρόωρη ...αντί για μέτρα στήριξης! (1996-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ