Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Αναζητούν... επιπτώσεις από την κινητοποίηση

Λάδι στη φωτιά της υπονόμευσης των αγροτικών κινητοποιήσεων επιχειρούν να ρίξουν οι εμποροβιομήχανοι της Αθήνας, με έρευνα που προκάλεσε και πραγματοποίησε το ίδιο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΕΒΕΑ) σε μέλη του, με στόχο να αποδείξει ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών προκαλούν προβλήματα σε διάφορους κλάδους.

Οπως ανακοινώθηκε από το ΕΒΕΑ, η έρευνα δείχνει ότι τελικά ένας στους δύο (256 από τους 500 ερωτηθέντες) απάντησαν πως αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα. Μεταξύ των άλλων το ΕΒΕΑ διαπίστωσε από την «τηλεφωνική έρευνα» που πραγματοποίησε, ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εταιρείες διακίνησης υγρών καυσίμων, οι εταιρείες στη... μεταφορά των υπαλλήλων τους, καθυστερήσεις στη διακίνηση προϊόντων και επιβάρυνση με επιπλέον κόστος.

Αναφέρει, ακόμη, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας καλλιέργειας κλίματος εναντίον των αγροτών, και επικαλούμενο ισχυρισμούς ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ, ότι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν να παρουσιάζονται ελλείψεις. Τέλος, κάνει λόγο για συνολικό κόστος εξαιτίας των κινητοποιήσεων των αγροτών, που ανέρχεται σε 20-25 εκατ. ευρώ την ημέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ