Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ - ΕΒΡΟΣ
Απάντηση με νέα μπλόκα

Στον κόμβο της Ορμύλιας στο δρόμο Μουδανιών - Σιθωνίας

Με νέα μπλόκα απαντούν οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης στην κυβερνητική αδιαλλαξία να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα του αγροτικού κόσμου.

Από χθες οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής έστησαν ένα νέο μπλόκο στον κόμβο της Ορμύλιας, στο δρόμο Μουδανιών - Σιθωνίας, ενισχύοντας το μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων στη Χαλκιδική. Ηδη, στο νομό αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στη Νέα Τρίγλια, στις Καλύβες και στη Γαλάτιστα. Επίσης οι αγρότες των Γρεβενών από χθες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό και στην παλιά Εθνική Οδό Γρεβενών - Κοζάνης στον κόμβο της Μυρσίνας.

Κλειστό παρέμεινε χθες το τελωνείο του Προμαχώνα από τους αγρότες των Σερρών, όπως και το μπλόκο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό και το μπλόκο στην παλιά Εθνική Οδό Σερρών - Καβάλας.

Οι αγρότες της Καβάλας βρίσκονταν στο μπλόκο της Χρυσούπολης και οι αγρότες της Ξάνθης στη γέφυρα του Νέστου. Κλειστός παρέμεινε ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής από αγρότες της Δράμας και τα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης από αγρότες του Κιλκίς.

Απτόητοι στο μπλόκο του Ορμενίου στο Βόρειο Εβρο, όπου επικρατούν θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν, παρέμεναν οι αγρότες του νομού. Χθες το απόγευμα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους αγρότες στο μπλόκο της Κορνοφωλιάς και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλία - συζήτηση σε κεντρικό καφενείο του χωριού και με θέμα: «Οι εξελίξεις στην αγροτική οικονομία και οι θέσεις του ΚΚΕ». Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ ομιλητής ήταν ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης του ΚΚΕ.

Επίσης συνεχίστηκαν τα μπλόκα των αγροτών της Θεσσαλονίκης στα Μάλγαρα, στη Χαλκηδόνα και τα Πράσινα Φανάρια. Στη Δυτική Μακεδονία αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής Αμυνταίου παρέμεναν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο 40ό χλμ. της εθνικής οδού Φλώρινας - Κοζάνης έξω από το Αντίγονο και οι αγρότες της Φλώρινας στους συνοριακούς σταθμούς της Κρυσταλλοπηγής και της Νίκης. Ακόμη, οι αγρότες της Καστοριάς βρίσκονταν στον κόμβο του Βογατσικού και οι αγρότες της Κοζάνης παρέμεναν στην υψηλή γέφυρα των Σερβίων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το σταθμαρχείο του Προμαχώνα, παρολίγον θα συνέβαινε ατύχημα χθες το μεσημέρι λόγω του αποκλεισμού της γραμμής δίπλα στο σταθμό. Η εμπορική αμαξοστοιχία από τη Βουλγαρία ειδοποιήθηκε από το σταθμάρχη του Προμαχώνα και σταμάτησε περί τα 500 μέτρα πριν προσεγγίσει τον σταθμό. Τελικά, η αμαξοστοιχία πέρασε από το σημείο του αποκλεισμού μετά την απόσυρση των τρακτέρ, τα οποία οι αγρότες και πάλι οδήγησαν στις σιδηροδρομικές γραμμές και από τότε μέχρι το βράδυ παρέμεναν στη σημείο.

Από τη μεριά τους, οι αγρότες δήλωναν ότι ο σταθμάρχης είχε ενημερωθεί σχετικά με τον αποκλεισμό μία ώρα πριν να αρχίσει η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής και ότι δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας. Μάλιστα, τόνιζαν ότι το θέμα πήρε έκταση για να πληγεί η εικόνα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο συντονισμός απλώνεται σε όλη τη χώρα (2016-01-22 00:00:00.0)
Παρέμειναν στα αγωνιστικά μπλόκα (2010-01-26 00:00:00.0)
Απλώνεται ο αγώνας (2010-01-19 00:00:00.0)
Στο μπλόκο για έβδομη μέρα (2008-12-23 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα (2007-03-10 00:00:00.0)
Σταθερά στα μπλόκα! (2002-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ