Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Μαζικά και αποφασιστικά

Εντείνεται το μέτωπο ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ

Από τη συγκέντρωση στα Χανιά
Από τη συγκέντρωση στα Χανιά
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η συγκέντρωση και κινητοποίηση που είχαν καλέσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων ενάντια στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Χανίων ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες συναδέλφους τους σε ολόκληρη τη χώρα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ. Απαιτούν να μπορούν να καλλιεργούν τη γη τους και να εκτρέφουν τα ζώα τους με μοναδικό γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα.

Η συγκέντρωση στα Χανιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 π.μ. οπότε είχε οριστεί το ραντεβού στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου αγρότες και κτηνοτρόφοι μαζί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα κατέκλυσαν μεγάλο μέρος του κεντρικού δρόμου. Στο σημείο έγιναν χαιρετισμοί και ομιλίες από τους εκπροσώπους όλων των Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού, που μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησαν όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, με περιοδείες και συγκεντρώσεις στα χωριά του νομού. Αμέσως μετά οι συγκεντρωμένοι μαζί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στο κτίριο όπου στεγάζεται η Αντιπεριφέρεια Χανίων. Οι αγρότες προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου ενώ αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, στον οποίο επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων λίγη ώρα πριν ολοκληρώσουν την κατάληψή τους στην Αντιπεριφέρεια ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ότι κλιμακώνουν τον αγώνα τους και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για αύριο, Πέμπτη 7 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί έξω από το κτίριο της ΔΟΥ Χανίων. Επίσης χτες το απόγευμα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων πραγματοποίησε πλατιά σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων μαζί με μαζικούς φορείς του νομού, εργατικά σωματεία και συλλόγους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επαγγελματικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών και νεολαίας, Λαϊκές Επιτροπές, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με σκοπό την οργάνωση της κοινής πάλης και του αγώνα που θα πρέπει να κλιμακωθεί, όπως ανέφεραν, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αγροτική κινητοποίηση όμως, χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΥ στον κόμβο των Πεζών.

Οι αγρότες παρέταξαν τα αγροτικά τους αυτοκίνητα κατά μήκος του δρόμου και μοίραζαν την ανακοίνωση της ΠΑΣΥ. Εν συνεχεία προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου για μισή ώρα περίπου. Στη συγκέντρωση εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους αντιπροσωπείες από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, τη Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, Λαϊκές Επιτροπές, κ.ά. Λίγο πριν το τέλος της κινητοποίησης αγρότες συνδικαλιστές της ΠΑΣΥ απηύθυναν κάλεσμα κλιμάκωσης για την Τετάρτη 13 Φλεβάρη στο ίδιο σημείο (κόμβο Πεζών) στις 10 το πρωί.

Επίσης, κατήγγειλαν την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ακόμα και κλούβας των ΜΑΤ νωρίς το πρωί, καθώς και απειλές που εκτοξεύτηκαν στους αγωνιζόμενους αγρότες για συλλήψεις σε περίπτωση που κλείσει ο δρόμος. Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ τονίζει ότι η μέθοδος της αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας δεν πρόκειται να κάμψει τις αντιδράσεις των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων που παλεύουν για την επιβίωσή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν σε Χανιά και Ηράκλειο (2013-02-12 00:00:00.0)
Ξεκινούν στις 5 του Φλεβάρη (2013-02-02 00:00:00.0)
Μπλόκα σε Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι (2010-01-21 00:00:00.0)
Βγαίνουν στους δρόμους (2010-01-19 00:00:00.0)
Ξεκίνησαν μαζικά και συνεχίζουν δυναμικά (2010-01-13 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα αγρότες - κτηνοτρόφοι (2010-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ