Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αφετηρία νέων αγώνων

Μαχητική η χτεσινή συντονισμένη συγκέντρωση εκπαιδευτικών α'βάθμιας και β'βάθμιας έξω από το υπουργείο Παιδείας

Από τη χτεσινή μαχητική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή μαχητική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας
Δυναμική ήταν η πρώτη από κοινού συντονισμένη απάντηση των δασκάλων και καθηγητών του Λεκανοπεδίου που χτες έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η χτεσινή κινητοποίηση ήταν το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας συντονισμού των συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου»,Αιγάλεω, Μενιδίου «Ο Σωκράτης», «Κ. Σωτηρίου», «Αριστοτέλης», «Θουκυδίδης», Πειραιά «Η Πρόοδος», «Αλεξ. Δελμούζος», Νίκαια, «Γληνός», «Παρθενώνας», Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας και Πειραιά «Η Πρόοδος» που σε κοινή σύσκεψη είχαν αποφασίσει τη διοργάνωση της κινητοποίησης ενώ αντίστοιχη απόφαση είχαν λάβει και οι ΕΛΜΕ Πειραιά, Β' Δυτικής Αττικής, Α' Αθήνας, Γ' Αθήνας, Γ' Δυτικής Αττικής, Ελευσίνας - Θριασίου, Στ' Αθήνας, Δ' Ανατολικής Αττικής, Ε' Ανατολικής, Ε' Αθήνας, Νότιας Αθήνας και η ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής.

Εκπαιδευτικοί των παραπάνω συλλόγων και ΕΛΜΕ μαζί με αδιόριστους συναδέλφους τους συγκεντρώθηκαν χτες στη 1 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας στην οδό Μητροπόλεως κρατώντας πανό με τα αιτήματα για κατάργηση των νόμων της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, μαζικούς διορισμούς για την επετηρίδα και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών. Στις ομιλίες κοινός τόπος ήταν η πεποίθηση ότι η ελπίδα και η αφετηρία των νέων αγώνων για την αναχαίτιση στο δικαίωμα στη μόρφωση και στα εκπαιδευτικά δικαιώματα βρίσκεται στα χέρια της βάσης, ενώ δεν έλειψαν οι βολές ενάντια στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ομοσπονδιών που έχουν οδηγήσει τον κλάδο στην αδράνεια τη στιγμή που προωθούνται τα αντεργατικά μέτρα, ενεργοποιείται ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, εκπαιδευτικοί απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις μετά το «πόθεν έσχες» και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αποψιλώνει το δημόσιο σχολείο.

Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί ενέκριναν το ψήφισμα που αποτύπωνε τα αιτήματα για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και σχεδίων, αλλά και τη διάθεση για συντονισμό της δράσης μαζί και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, το οποίο επέδωσαν στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας. Στη συνέχεια έγινε πορεία προς τη Βουλή όπου τους περίμεναν παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες και αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών επέδωσε το ψήφισμα της χτεσινής συγκέντρωσης.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ χαιρετίζοντας τη χτεσινή κινητοποίηση σημειώνει ότι «έρχεται να επιβεβαιώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών, τη δυνατότητα να οργανωθούν και να συντονίσουν αγώνες "από τα κάτω", παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες. Η κινητοποίηση αυτή δεν αποτελεί το αποκορύφωμα, αλλά το ξεκίνημα της δραστηριοποίησης των συναδέλφων. Σφραγίζει το ξεκίνημα μιας νέας πορείας για την αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος, την αγωνιστική του προοπτική, τον ταξικό του προσανατολισμό», σημειώνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους και σήμερα για την Παιδεία (2006-10-05 00:00:00.0)
«Οταν η κοινή στάση μετατρέπεται σε Δούρειο Ιππο της ενσωμάτωσης» (2003-02-06 00:00:00.0)
«Το ζήτημα των αγώνων δεν έχει κλείσει» (2002-02-26 00:00:00.0)
Κάλεσμα της ΕΣΑΚ για ανάπτυξη διεκδικητικών αγώνων (2001-06-26 00:00:00.0)
Ψηφοθηρικές προτάσεις της πλειοψηφίας (2001-05-19 00:00:00.0)
Οι ΕΛΜΕ συντονίζονται αγωνιστικά (2001-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ