Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΟΝΙΑΡΑ.-- Το θάνατο τουλάχιστον πέντε ατόμων και καταστροφές σε δεκάδες σπίτια προκάλεσε τσουνάμι συνεπεία σεισμού 8 Ρίχτερ με υποθαλάσσιο επίκεντρο ανοιχτά των Νησιών Σολομώντα στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό. Οι περισσότερες καταστροφές σημειώθηκαν στις δυτικές ακτές της νήσου Σάντα Κρουζ του νησιωτικού κρατιδίου όπου σημειώθηκε τσουνάμι ύψους 1,5 μέτρου.

ΡΩΜΗ.-- Θρησκευτικοί ηγέτες σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας κυρίως με μουσουλμανικό πληθυσμό απηύθυναν χτες στη διάρκεια διεθνούς συνάντησης στη Ρώμη έκκληση σε εκατομμύρια πιστούς ότι ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων (κλειτοριδεκτομή) δεν απαιτείται από τη θρησκεία και μπορεί να αποβεί μοιραίος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες, παγκόσμια μέρα μηδενικής ανοχής στην κλειτοριδεκτομή.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Στο θάνατο κατέληξε ένα βρέφος πέντε μηνών στην Ινδία, μετά την κακοποίηση του από τον πατέρα του, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, το δάγκωσε σοβαρά στη μύτη και στο στόμα. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε 10 μέρες αργότερα, μετά το θηλασμό από τη μητέρα του, καθώς το γάλα εισχώρησε στους πνεύμονες και το έπνιξε. Ο πατέρας του μικρού κοριτσιού συνελήφθη και κατηγορείται για φόνο, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ήταν μεθυσμένος κατά το συμβάν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χτες σε εργοστάσιο βαφής στην περιοχή Τούζλα, στην περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης, χωρίς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να υπάρξουν νεκροί, καθώς το κτήριο εκκενώθηκε αμέσως, όπως αναφέρει το πρακτορείο «Ανατολή». Στην κατάσβεση της φωτιάς κλήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από οκτώ περιοχές, ενώ ζητήθηκε και η συμβολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

BONNH.-- Με μήνυση απειλεί ν' απαντήσει στο Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας, Ανετ Σχάβαν, από την οποία αφαιρέθηκε, χτες, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας, ο διδακτορικός της τίτλος καθώς αποκαλύφθηκε ότι η διατριβή της είναι αποτέλεσμα λογοκλοπής. Η 57χρονη Σχάβαν είναι το δεύτερο μέλος της κυβέρνησης Μέρκελ που κατηγορείται για ψεύτικο διδακτορικό τίτλο. Ο υπουργός Αμυνας, Καρλ Θέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, είχε παραιτηθεί για τον ίδιο λόγο το 2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ