Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
Αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ με εκδηλώσεις και σε άλλες χώρες

Η αλληλεγγύη στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζεται με πολύμορφο τρόπο από συνδικάτα με ταξικό προσανατολισμό από όλο τον κόσμο και με εκδηλώσεις αλληλεγγύης στις ελληνικές πρεσβείες τη μέρα της πανεργατικής γενικής απεργίας, στις 20 Φλεβάρη.

Η NEHAWU (National Education, Health and Allied Workers' Union), Εθνική Ενωση Εργαζομένων στην Παιδεία και την Υγεία της Νότιας Αφρικής που είναι η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στο δημόσιο τομέα στη Νότια Αφρική, με περισσότερα από 235.000 μέλη και είναι μέλος της COSATU και της ΠΣΟ, ενημέρωσε το ΠΑΜΕ ότι θα οργανώσει εκδήλωση αλληλεγγύης στους Ελληνες εργάτες μπροστά στην Ελληνική Πρεσβεία στην Πρετόρια την ημέρα της Πανελλαδικής Απεργίας στις 20 Φλεβάρη και καλεί και τ' άλλα συνδικάτα της Νότιας Αφρικής να πάρουν μέρος.

Σε ανακοίνωση, το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Εργαστήρια στη Χώρα των Βάσκων της Ισπανίας σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα: «Αξιοποιώντας τη σημερινή καπιταλιστική κρίση, οι κυβερνήσεις, οι επιχειρηματίες της ΕΕ, και η λεγόμενη τρόικα βάλλουν κατά των βασικών εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική δράση, τα ίδια τα συνδικάτα και τις εργατικές οργανώσεις. Γι' αυτό και οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν προωθούν το νόμο της ζούγκλας με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, γιατί ξέρουν ότι έτσι ο εργαζόμενος είναι πιο αδύναμος και ανυπεράσπιστος.

Δεν πρέπει να το ανεχτούμε. Το Συνδικάτο LAB καταγγέλλουμε την προσπάθεια καταστολής των αγωνιστών του ΠΑΜΕ, που παραπέμπονται σε δίκη, γιατί παλεύουν για τα εργατικά δικαιώματα, για τη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία. Διεκδικούμε το δικαίωμα στις Συλλογικές Συμβάσεις στην Ελλάδα, στην Χώρα των Βάσκων, σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και γι' αυτό στηρίζουμε τη νέα γενική απεργία στις 20 Φλεβάρη. Χωρίς ανάπαυλα μέχρι την τελική νίκη!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ