Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
«Εισιτήρια» ελεημοσύνης στην Υγεία

Μετά τις άγριες περικοπές στην Υγεία συγκυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση επικεντρώνουν την κοινωνική πολιτική στην απορρόφηση κάποιων κονδυλίων απ' το ΕΣΠΑ για το «εισιτήριο παροχής υπηρεσιών Υγείας» και τη λειτουργία κάποιων δομών στα πλαίσια της περίφημης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Τα παραπάνω προκύπτουν απ' τις δηλώσεις μετά τη χτεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον Ευρωπαίο επίτροπο Υγείας, Τόνιο Μποργκ. Ηδη το εισιτήριο για τους ανασφάλιστους ανακοινώθηκε απ' τις 5.12.2012 στα πλαίσια του ΕΣΠΑ για το 2013 και το 2014. Προβλέπει ένα κονδύλι ύψους 90 εκατ. ευρώ, που για κάθε χρόνο θα καλύπτει 156.200 άτομα, στα οποία εκτός απ' τους ανασφάλιστους και τους ανέργους περιλαμβάνονται και οι ψυχικώς πάσχοντες που βρίσκονται σε δομές αποασυλοποίησης τις οποίες λειτουργούν ΜΚΟ και αστικές εταιρείες.

Ο υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος, τάχτηκε υπέρ της κατάργησης του καπνίσματος, εξέφρασε όμως τους προβληματισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για τις επιπτώσεις της αναθεώρησης της κοινοτικής οδηγίας για το κάπνισμα με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι καπνοπαραγωγός χώρα. Απ' τη μεριά του ο Τόνιο Μποργκ δήλωσε ότι η συζήτηση είναι ανοιχτή και ότι στόχος είναι η μείωση του καπνίσματος κατά 2% τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε το θέμα της εξαίρεσης απ' την απαγόρευση των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού, της υποχρηματοδότησης των υπηρεσιών δημόσιας Υγείας με αποτέλεσμα τη μείωση των εμβολιασμών και τη μη κάλυψη των μεταναστών. Ειδικότερα για τους μετανάστες αναφέρθηκε ότι θα δημιουργηθεί ένα πολυιατρείο ανά κέντρο μεταναστών απ' το ΕΚΕΠΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ