Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ
Νεκρός 56χρονος εξαιτίας πυρκαγιάς

Ενας 56χρονος έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά που ξέσπασε προχτές το βράδυ στο Οικοτροφείο «Αθηνά» στον Κορυδαλλό, το οποίο ανήκει στην Πανελλαδική Ενωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ). Εκεί φιλοξενούνται 13 ηλικιωμένοι με ψύχωση και βαριά νοητική υστέρηση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προχτές τη νύχτα υπεύθυνος για όλους ήταν μόνο ένας νοσηλευτής και στη μονάδα υπήρχε άλλος ένας εργαζόμενος γενικών καθηκόντων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις απεγκλώβισαν από το κτίριο επί της οδού Βύρωνος 12, τέσσερα άτομα τα οποία και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Ο 56χρονος εξέπνευσε από αναπνευστικά προβλήματα, ενώ στο «Θριάσιο» και το «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» παραμένουν άλλοι τρεις ασθενείς. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς σε δύο ορόφους του κτιρίου (πρώτο και δεύτερο) τραυματίστηκε ελαφρά και ένας πυροσβέστης που μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο «251 Νοσοκομείο Αεροπορίας».

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ερευνούσε χτες τις ακριβείς αιτίες πρόκλησης της πυρκαγιάς. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως οι δομές Ψυχικής Υγείας και αποασυλοποίησης φυτοζωούν καθώς η χρηματοδότησή τους έχει μειωθεί πάνω από 50%, άλλες κλείνουν, άλλες υπολειτουργούν, έχει μειωθεί κατά πολύ το προσωπικό και οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές είναι πολλούς μήνες απλήρωτοι.

Το Σάββατο η πικετοφορία που οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κορυδαλλού για την απεργία στις 20 Φλεβάρη θα περάσει έξω από το οικοτροφείο στις 11.30, με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ