Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Ανακοίνωση της ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ

Ανακοίνωση για το νέο κρούσμα παρέμβασης της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο της Πάτρας εξέδωσε η ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου με στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) προκειμένου να εντοπιστούν και να εκδιωχθούν μετανάστριες εργαζόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες. Είναι το δεύτερο κρούσμα στην περιοχή μας, αφού λίγες μέρες πριν έγινε η έφοδος των τραμπούκων της ΧΑ στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Βαρύτατες ευθύνες έχει και ο διοικητής του Νοσοκομείου του Ρίου, γιατί όχι μόνο δεν πέταξε έξω τον φασίστα της ΧΑ, αλλά τον διαβεβαίωσε για τις προσπάθειες και τους ελέγχους που κάνει η Διοίκηση για την "επίλυση" του σχετικού του αιτήματος. Ευθύνες έχει και ο υπουργός Υγείας, γιατί είναι γνωστός ο ρόλος της ΧΑ μέσα στα νοσοκομεία.

Η ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική της ΧΑ που προσπαθεί να ενοχοποιήσει τους μετανάστες για την ανεργία γενικά και ειδικά στο χώρο της Υγείας.

Οι τεράστιες ωστόσο ελλείψεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό και άλλο προσωπικό οφείλονται στην πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ, που προχωρά συνεχώς σε περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με πρόσχημα τα μνημόνια και την ανάγκη μείωσης του δημόσιου χρέους και με στόχο την παραπέρα εμπορευματοποίηση και παράδοση της Υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών μονάδων έχουν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο τμημάτων και απευθείας απολύσεις προσωπικού.

Παραπλανά συνεπώς τα λαϊκά στρώματα η Χρυσή Αυγή όταν εμφανίζει ως αιτία της έλλειψης προσωπικού και αύξησης της ανεργίας τους μετανάστες και όχι την κυβερνητική πολιτική και τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να δραστηριοποιηθούν και να κερδοσκοπήσουν στο χώρο της Υγείας.

Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, Ελληνες και μετανάστες ασθενείς είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, την οποία στηρίζει και προστατεύει με κάθε τρόπο η Χρυσή Αυγή χτυπώντας το εργατικό κίνημα.

Γι' αυτό Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να παλέψουν από κοινού για την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ένταξη και μονιμοποίηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των αποκλειστικών νοσοκόμων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης» με πολλά ερωτήματα... (2013-11-19 00:00:00.0)
Να κρύβονται οι εχθροί του λαού (2013-09-05 00:00:00.0)
Δεν πέρασαν οι τραμπουκισμοί των χρυσαυγιτών (2013-04-10 00:00:00.0)
Αποπέμφθηκε η διοικήτρια (2013-02-12 00:00:00.0)
Απομονώστε τους Χρυσαυγίτες (2013-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ