Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ZΑΓΚΡΕΜΠ.-- Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες της Κροατίας, με αφορμή το διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε μετά τον εντοπισμό της τοξίνης αφλατοξίνη στο γάλα, με αποτέλεσμα να σταματήσει η διάθεση της παραγωγής τους στις γαλακτοβιομηχανίες και να υποστούν σημαντικές οικονομικές ζημιές.

ΒΕΡΝΗ.-- Ενας 42χρονος υπάλληλος που δούλευε 10 χρόνια στο εργοστάσιο ξυλείας Κρόνοσπαν στο Μεντσνάου της Ελβετίας ήταν ο δράστης χτεσινής εν ψυχρώ επίθεσης σε βάρος συναδέλφων του με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ατόμων (μεταξύ αυτών και ο δράστης που σκοτώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες) και τον τραυματισμό άλλων έξι που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Δράστης και θύματα ήταν όλοι Ελβετοί, ενώ ως αργά χτες δεν υπήρχαν πληροφορίες για τα κίνητρα της επίθεσης.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Πρόταση μορφής κατά της φυλλορροούσας κυβέρνησης του πρωθυπουργού της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα συζητούσε ως αργά χτες βράδυ το Κοινοβούλιο της χώρας.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Επίθεση αυτοκτονίας ισλαμιστή που επέβαινε σε ΙΧ αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε φυλάκιο ένοπλων Τουαρέγκ του κινήματος MNLA στην πόλη Κιντάλ του βόρειου Μάλι, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο επτά ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 11 ατόμων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Με ψήφους 58 υπέρ και 41 κατά και κατά τη δεύτερη ψηφοφορία η Γερουσία ενέκρινε το διορισμό του Τσακ Χέιγκελ στη θέση του υπουργού Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Λίγο νωρίτερα η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το διορισμό του Τζακ Λου στη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο για την επικύρωση του διορισμού του εντός της βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ