Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Τριετή λιτότητα προτείνουν οι εργοδότες

Καμία υπαναχώρηση στις προκλητικές απαιτήσεις τους δεν έκαναν οι τραπεζίτες για αυξήσεις στα «ελάχιστα» και στη χτεσινή, τέταρτη συνάντηση με το προεδρείο της ΟΤΟΕ για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Συγκεκριμένα, επανέλαβαν και πάλι την πρότασή τους για υπογραφή τριετούς σύμβασης, ενώ σχετικά με τις αυξήσεις υποστήριξαν και πάλι ότι οι εισοδηματικές ανάγκες των εργαζομένων καλύπτονται από τις επιχειρησιακές για να προτείνουν: Αύξηση 3,8% για το 2001,3,5% για το 2002 και 3% για το 2003. Δηλαδή, αυξήσεις περίπου στα επίπεδα του τιμαρίθμου, όπως άλλωστε είχαν προτείνει και στην πρώτη συνάντηση.

Ετσι, για μία ακόμη φορά αρνήθηκαν ακόμα και αυτές τις συμβιβαστικές διεκδικήσεις της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ για υπογραφή μονοετούς σύμβασης με αυξήσεις: Τον προϋπολογιζόμενο πληθωρισμό (2,5% για το 2001) 1,8% λόγω αναντιστοιχίας με τον πληθωρισμό του 2000 και των αυξήσεων που είχαν υπογραφεί και συμμετοχή στην αύξηση του ΑΕΠ (2,9 πανελλαδικά).

Η χτεσινή τέταρτη συνάντηση επιβεβαιώνει τη θέση της ΕΣΑΚ Τραπεζών, ότι η στάση της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ να ζητάει αυξήσεις στη λογική των τραπεζιτών τους ανοίγει περισσότερο την όρεξη και ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι πρέπει με ενιαίο αγώνα να απαιτήσουν: 250.000 δραχμές για το πρώτο μισθολογικό κλιμάκιο και μείωση ωρών εργασίας στις 35 ώρες (Δευτέρα - Παρασκευή 8π.μ.-3μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ