Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πρόσω ολοταχώς οι «μηχανές» του αγώνα

Εντατικές οι προετοιμασίες για την πανελλαδική απεργία των οικοδόμων στις 5 Απρίλη και τα συλλαλητήρια, με κεντρικό αυτό του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος στις 6μ.μ. την ίδια μέρα

Η πανελλαδική 24ωρη απεργία των οικοδόμων στις 5 Απρίλη ενάντια στις προωθούμενες από την κυβέρνηση ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται την ίδια μέρα σε πολλές περιοχές της χώρας, με κεντρικό αυτό του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος στις 6μ.μ., θα δώσουν ένα πρώτο ισχυρό πλήγμα στην αντιασφαλιστική επίθεση.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας καλεί και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας.

Στον Πειραιά, το συλλαλητήριο θα αρχίσει με συγκέντρωση έξω από το ΥΕΝ το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Απρίλη και θα τελειώσει το βράδυ της ίδιας μέρας. Πολύμορφες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης από την Κυριακή 1 Απρίλη, από Επιτροπές Αγώνα και Συντονιστικά Σωματείων και Συνδικαλιστών, με κορύφωση στις 5 Απρίλη. Στη μάχη έχουν ριχτεί και οι οργανώσεις του ΚΚΕ, ώστε να δημιουργηθεί ισχυρό μέτωπο αντίστασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της Κοινωνικής Ασφάλισης στα χέρια τους. Να απαιτήσουν να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, να καταδικάσουν το «διάλογο - απάτη» και ενωμένοι με άνεργους, νέους, επαγγελματοβιοτέχνες, να διαδηλώσουν στην πλατεία Κάνιγγος, αντιστεκόμενοι και στα νέα μέτρα ενάντια στον εχθρό - λαό, όπως είναι το νομοσχέδιο του τρομονόμου και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκαν και χτες οι εξορμήσεις και περιοδείες που πραγματοποιούν κλιμάκια στελεχών της Προοδευτικής Κίνησης Ξενοδοχοϋπαλλήλων και της Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, για μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση που πραγματοποιείται στις 5 του Απρίλη στις 7μ.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στην Καβάλα θα γίνει, επίσης, συγκέντρωση στις 5 Απρίλη, ενώ τη Δευτέρα 2 Απρίλη, το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ πραγματοποιείται σύσκεψη φορέων, με στόχο τη διεύρυνση της Συντονιστικής Επιτροπής. Στην Αλεξανδρούπολη που πραγματοποιείται επίσης συλλαλητήριο την ίδια μέρα, γίνονται περιοδείες σε αγορές, συνοικίες και χώρους δουλιάς.

Θεσσαλία

Πυρετός προετοιμασίας για την επιτυχία των συλλαλητηρίων υπεράσπισης της κοινωνικής ασφάλισης, που θα γίνουν την Πέμπτη 5 Απρίλη, επικρατεί στη Θεσσαλία. Υστερα από τις αποφάσεις για τη διοργάνωση συλλαλητηρίων που είχαν ληφθεί σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα, σχετική απόφαση πήρε σε συνεδρίασή της και η Επιτροπή Αγώνα Καρδίτσας.

Στα Τρίκαλα χτες νωρίς το πρωί εργαζόμενοι του νομού, εκπρόσωποι των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία και προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου της για δύο ώρες καταγγέλλοντας την κυβερνητική επιχείρηση κατεδάφισης του κοινωνικο - ασφαλιστικού συστήματος. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι την Πέμπτη στις 8μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στη Λάρισα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.30μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας που διοργανώνει το συλλαλητήριο σήμερα καλεί σε σύσκεψη την Επιτροπή Αγώνα για τον παλλαϊκό χαρακτήρας της κινητοποίησης.

Το παλλαϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί στις 7μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα επόμενα συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό (2001-06-26 00:00:00.0)
Στην πάλη με αποφασιστικότητα (2001-06-19 00:00:00.0)
Τέσσερις συγκεντρώσεις (2001-04-05 00:00:00.0)
«Αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί»! (2001-03-30 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα (2001-03-28 00:00:00.0)
Στις 14 Μάρτη το αγωνιστικό ραντεβού (2001-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ